• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Detaljno radno vreme prodavnica i pijaca za dane praznika: Sutra bi trebalo većinu stvari da završite

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako će saobraćati prevoz?

  • 0
Radno vreme prodavnice Nova godina Foto-montaža: Tanjug/AP, Shutterstock

Sutra se obeležava doček Nove godine, dok se 1. i 2. januar praznuju neradno u našoj zemlji. Proverili smo šta će i kako raditi u naredna tri dana.

Sekretarijat za javni prevoz najavio je izmene u saobraćaju tokom održavanja manifestacija "Gradski doček Nove 2024. godine" na Trgu republike i "Novogodišnji spektakl sa kule" u Ulici zemunski put (Stari savski most). Saobraćaj će biti izmenjen i sutradan, u ponedeljak, povodom manifestacije "Ulica Otvorenog srca". Sutra će prevoz saobraćati po redovnom režimu, dok će u ponedeljak i utorak važiti red vožnje za nedelju.

BEOGRAD PIJACE OTVARANJE BAJLONIJEVA PIJACA Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Pijace

Pijace će u nedelju raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova, dok 1. januara neće raditi. Izuzetak su pijace „Zemun“, „Banovo brdo“, „Bele vode“, i „Dušanovac“ 1. januara radiće skraćeno od 6 do 14 časova.

Dok će 2. januara (utorak) sve zelene pijace raditi od 6 do 14 časova. Otvoreni tržni centar Miljakovac „Beogradski buvljak“ 1. januara neće raditi, dok će 2. januara raditi od 6 do 14 časova.

Na pijaci „Dušanovac“ prodaja iz vozila neće se vršiti 31. decembra, kao ni 1. januara. Pijaca cveća „Krnjača“ neće raditi 1. januara.

Pijaca „Palilula“ će 31. decembra raditi od 7 do 20 časova, dok 1. januara neće raditi, a 2. januara će raditi od 6 do 14 časova.

Garaža na pijaci „Palilula“ neće raditi 1. januara, dok će 2. januara raditi do 15 časova. Parking na pijaci „Zemun“ 1. i 2. januara radiće od 00 do 24 časa. Parking na pijaci „Zeleni venac“ neće raditi 1. januara, dok će 2. januara raditi do 15 časova. Parking na pijaci „Dušanovac“ radiće 1. i 2. januara od 6 do 15 časova.

Tržni centar Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Radno vreme tržnih centara i prodavnica

Većina tržnih centara u Beogradu će 31. decembra raditi skraćeno do 18 časova, dok 1. januara neće raditi. Već 2. januara biće otvoreni za posetioce.

Sve prodavnice većih trgovinskih lanaca radiće skraćeno sutra do 18 časova, dok 1. januara neće raditi.

sigurnosna kamera, parking, kola, automobili Foto: Shutterstock/Aleksandrkozak

Parking servis

Iz JKP "Parking servis" obaveštavaju da neće biti kontrolisano i naplaćivano parkiranje u zoniranim delovima grada tokom novogodišnjih i božićnih praznika, 1, 2. i 7. januara 2024. godine, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

Pošta Srbije centralna zgrada Foto: Shutterstock

Pošta

U nedelju 31. decembra, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno, do 17 časova. Pošta 11161 Beograd 16 u Bulevaru Vudroa Vilsona bb „Zimska bajka”, 31. decembra, radiće od 13 do 19 časova.

Svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošte na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Čukarka i administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, radiće non-stop.

U ponedeljak 1. januara, u Beogradu dežuraće Glavna pošta, pošta u Bulevaru Vudroa Vilsona bb („Zimska bajka”) i pošta na aerodromu Nikola Tesla. Izuzev pošte na graničnom prelazu Sremska Rača, radiće pošte na svim administrativnim i graničnim prelazima.

U utorak 2. januara, biće otvorene 64 pošte u celoj zemlji, u Beogradu i svim većim gradovima i turističkim centrima. Radiće pošte u tržnim centrima u Beogradu, Pančevu i Kragujevcu, pošte u „Univereksport” objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu, Somboru i Apatinu, u „Roda” objektima u Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu, pošte na Zlatiboru i Kopaoniku i na graničnim i administrativnim prelazima, i druge dežurne pošte.

Spisak svih pošta koje će raditi tokom predstojećih praznika, sa radnim vremenima, pogledajte ovde.

Podsetimo, ukoliko se desi da radite sutra, ili 1. i 2. januara, koji se praznuju neradno - imate pravo na duplu dnevnicu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>