• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osiguranje poziva putnike da se jave: Ako ste uplatili putovanje preko Barcina, evo kad ćete dobiti odštetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milenijum osiguranje je objavilo koja su dokumenta potrebna kako bi oštećenima bila isplaćena odšteta

  • 1
Barcino turs blokiran Foto: Shutterstock, Pixabay

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dostavilo je juče Dopis Milenijum osiguranju, kojim je proglašena insolventnost turističke agencije “Barcino tours” d.o.o. Ova osiguravajuća kuća pozvala je sva oštećena lica-putnike da se jave kako bi im bila isplaćena odšteta. Ekipa Telegraf Biznisa proverila je u osiguravajućoj kući u kom roku će putnicima novac biti vraćen i da li Barcino poseduje polisu osiguranja koja će uspeti da pokrije sve odštete.

Kako su potvrdili za Telegraf Biznis, polisa osiguranja turističke agencije „Barcino tours“ izdata od strane „Milenijum osiguranja“ iznosi 250.000 evra.

- U ovom trenutku ne raspolažemo tačnom informacijom o broju oštećenih putnika “Barcino Tours”. Zato smo preko sredstava javnog informisanja obavestili putnike o nastalom osiguranom slučaju, kako bi nam se javili i tako imali uvid u njihov broj i obim potraživanja - naveli su iz osiguravajuće kuće.

Navode i da uobičajena praksa za isplatu otpočinje kada svi oštećeni putnici prijave svoja potraživanja.

- U ovom procesu sarađujemo sa Ministarstvom turizma, kako bismo potvrdili broj izdatih garancija putovanja. Svakako je potrebno nekoliko meseci da svi oštećeni putnici prijave svoja potraživanja, da se sprovede i okonča procedura i isplati osigurana suma - dodaju za Telegraf Biznis.

Podsetimo, Milenijum osiguranje je objavilo koja su dokumenta potrebna kako bi oštećenima bila isplaćena odšteta, a proverili smo i šta se dešava u slučaju da ste putovanje uplatili preko posredničke agencije.

Kako je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić rekao za Telegraf Biznis, procedura vraćanja novca je obično oko dva do tri meseca. Međutim, Barcino nije članica YUTA-e, pa će ovaj put izostati "kontrola" sa njihove strane.

Ipak, Seničič veruje da će i ovom slučaju u tom roku biti isplaćena odšteta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    4. januar 2024 | 16:52

    "evo kad ćete dobiti odštetu" - ПОЛАКО бре с ту одштету...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>