• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kristina posetila domovinu Deda Mraza, otkrila koliko košta ovo zadovoljstvo: Postoje i povoljnije varijante

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ulaz u selo Deda Mraza se ne plaća niti postoji ikakva obaveza da se nešto kupi

  • 0

Hladna i snežna Laponija ima sve što je potrebno da dočara pravu zimsku idilu i dostojno predstavi "rodni kraj" Deda Mraza. Ovo mesto svake godine privlači hiljade posetilaca zbog predivnih predela i stvari koje možete videti.

Iako mnogi nemaju priliku da odu u Laponiju ili ne znaju šta mogu da očekuju, naša blogerka Kristina Sinkić-Radulović je na svojim društvenim mrežama detaljno opisala kako izgleda boraviti u Laponiji.

Ona je na svojim društvennim mrežama objavila video iz Laponije, najsevernijeg dela Finske koju je posetila ove zime. Posebna tamošnja atrakcija je selo Deda Mraza koje se nalazi u mestu Rovaniemi.

Ovaj grad je srušen u Drugom svetskom ratu, a obnova je počela pre nego što je Eleonora Ruzvelt želela da poseti ovaj deo Finske, a jedan od prvih obnovljenih objekata danas je pošta Deda Mraza koja se nalazi u njegovom selu u kojem se nalaze radnje suvenira, restorani, kafići, ledene skulpture, hoteli, škola za vilenjake, kuhinja u kojoj se prave poslastice za pomoćnike Deda Mraza, a za potpun doživljaj možete da prespavate u igluu ili da se vozite sankama koje vuku haskiji ili irvasi.

Prema Kristinin rečima, karte su koštale 340 evra, smeštaj 500 i rentakar 700 evra.

Ispričala je da su ona i dečko leteli avionom iz Beča do Helsinkija, a zatim do mesta Rovaniemi. Povratne karte platili su 340 evra po osobi. Najviše su potrošili, kaže, na smeštaj. Noćenje za dve osobe košta 500 evra.

Kristina otkriva kako postoje i pristupačnije varijante, poput smeštaja za 150 po noćenju za dve osobe. Dodala je da je pri tome bitno rezervisati smeštaj i nekoliko meseci unapred jer se sve ono što je povoljno jako brzo rezerviše.

Napomenula je i da cena unajmljivanja automobila za obilazak Laponije tokom decembra ide i do 700 evra za sedam dana. Što se tiče ostalih troškova, oni mogu biti minimalni, kaže Kristina.

Ulaz u selo Deda Mraza se ne plaća niti postoji ikakva obaveza da se nešto kupi.

(Telegraf.rs)

Video: Pre nego što krenete na odmor, obratite pažnju na ovo - važno je i za vas i za vašu porodicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>