• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na aerodromu Nikola Tesla naloženo sprovođenje hitnih mera zbog kašnjenja letova

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukazuje se da je nepreduzimanje odgovarajućih mera, prvenstveno u pogledu usluge odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja vazduhoplova, dovelo do značajnih poremećaja

  • 0
Aerodrom Nikola Tesla Foto: Marko Jovanović

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio je danas da je na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u prethodnih nekoliko dana došlo do učestale pojave kašnjenja letova i odstupanja od planiranog reda letenja, te da je zato sproveo niz aktivnosti u cilju utvrđivanja uzroka navedenih odstupanja i sprovođenja odgovarajućih mera radi ponovnog uspostavljanja redovnog odvijanja vazdušnog saobraćaja na aerodromu.

Direktorat, kao nadležno regulatorno i nadzorno telo u oblasti vazdušnog saobraćaja u Srbiji, navodi da su ove aktivnosti, između ostalog, obuhvatile i sprovođenje odgovarajućih vanrednih inspekcijskih nadzora u cilju provere ispunjenosti primenjivih zahteva iz Zakona o vazdušnom saobraćaju i odgovarajućih podzakonskih propisa, pre svega u oblasti pružanja usluga zemaljskog opsluživanja.

Preliminarnom analizom prikupljenih podataka utvrđeno je da operater aerodroma Nikola Tesla Beograd nije preduzeo sve mere koje bi obezbedile redovno i efikasno odvijanje vazdušnog saobraćaja na aerodromu, navodi Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Ukazuje se da je nepreduzimanje odgovarajućih mera, prvenstveno u pogledu usluge odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja vazduhoplova, dovelo do značajnih poremećaja u planiranom redu letenja i učestalih kašnjenja.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije naložio je operateru aerodroma sprovođenje hitnih mera, postupaka i aktivnosti radi otklanjanja uočenih nepravilnosti i omogućavanja efikasnog, redovnog i pouzdanog odvijanja vazdušnog saobraćaja na aerodromu, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da će Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije, imajući u vidu svoja zakonska ovlašćenja i odgovornosti, a istovremeno uvažavajući potrebu da se na aerodromu Nikola Tesla Beograd uspostavi redovnost operacija u što kraćem roku, nastaviti sa intenzivnim nadzornim aktivnostima i insistiranjem na hitnoj primeni naloženih mera.

(Telegraf Biznis)

Video: Zavirite na novi terminal beogradskog aerodroma Nikola Tesla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>