• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremno 100.000 vaučera, prijave za odmor u Srbiji počinju od ponedeljka: Ko može da se javi na poziv?

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine

  • 1
srbija, vaučeri, novac, dinari Foto-ilustracija: Shutterstock

Prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji počinje 15. januara na šalterima javnog preduzeća "Pošta Srbije" na teritoriji cele zemlje. Građanima će biti na raspolaganju 100.000 vaučera u maksimalnoj vrednosti od 10.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera.

U saopštenju Ministarstva turizma i omladine navodi se da pravo na vaučere imaju zaposleni u visini zarade do 80.000 dinara, nezaposleni, penzioneri, kao i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava.

Trenutno je više od 4.000 prijavljenih ugostitelja u čijim smeštajnim objektima će građani moći da koriste vaučere, a otvoren je poziv i ostalim ugostiteljima da se priključe do kraja trajanja akcije. Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    13. januar 2024 | 14:20

    To će penzioneri da razgrabe za dva sata. Ko zaposlen može u radno vreme da čeka za vaučer nekoliko sati i odvede svoju decu na odmor? Trebali su da naprave da se ljudi prijavljuju preko euprave i dostave dokumentaciju preko njih.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>