• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan Boingov avion morao da sleti zbog pukotine na prozoru pilotske kabine

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion je leteo ka gradu Tojama, ali se vratio na aerodrom u gradu Saporo, na ostrvu Hokaido

  • 0
Avion piloti pilotska kabina Foto-ilustracija: Shutterstock

Avion Boing 737-800 japanske kompanije "Ol Nipon ervejz" (ANA) vratio se na aerodrom "Nju Čitoz" sa koga je poleteo nakon što se na prozoru pilotske kabine tokom leta pojavila pukotina, saopštila je danas ta kompanija. Na letu nema povređenih.

Avion je leteo ka gradu Tojama, ali se vratio na aerodrom u gradu Saporo, na ostrvu Hokaido, pošto je otkrivena pukotina na spoljnom sloju prozora pilotske kabine, izjavio je portparol kompanije i dodao da nije bilo povređenih među 59 putnika i šest članova posade, preneo je Rojters.

- Pukotina nije uticala na kontrolu leta ili pritisak - rekao je portparol ANA. Ovaj avion nije jedan od Boingovih 737 MAX 9 koji su u središtu pažnje javnosti nakon otpadanja dela trupa sa vratima za slučaj opasnosti tokom leta prošle sedmice.

Američka Administracija za vazdušni saobraćaj juče je produžila meru prizemljenja Boinga 737 MAX 9 na neodređeno vreme radi bezbednosnih provera.

(Telegraf Biznis)

Video: Avionom i do Zlatibora: Gradi se aerodrom za male sportske avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>