• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ima li "zime" za kruzere u Crvenom moru? Oglasile se najveće svetske kompanije

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prošle nedelje je izmenjena ruta krstarenja između Akabe i Muskata, kako bi se putnici iskrcali u blizini Atine

  • 0
MS Maud, kruzer Foto: Matt Alexander / PA Images / Profimedia

Neki operatori krstarenja otkazali su ili prilagodili svoje maršrute, kako bi izbegli plovidbu Crvenim morem zbog napada Huta na brodove, koji traju nedeljama unazad. Ipak, ne očekuje se značajan uticaj na industriju vrednu više milijardi dolara.

Napadi Huta koje Iran podržava u Jemenu, od novembra su usporili trgovinu između Azije i Evrope i izazvali zabrinutost zbog eskalacije na Bliskom istoku.

"Royal Caribbean"  je u saopštenju naveo da je u četvrtak otkazao dva putovanja do sada - jedno od Muskata do Dubaija, koje je trebalo da traje od 16. do 26. januara i drugo od Dubaija do Mumbaja, koje je bilo zakazano za 26. januar i trebalo je da traje do 11. februara, navodi Rojters.

Takođe, prošle nedelje je izmenjena ruta krstarenja između Akabe i Muskata, kako bi se putnici iskrcali u blizini Atine.

"Naš globalni bezbednosni tim nastavlja pažljivo da prati situaciju u regionu i uvešćemo dodatne izmene, ukoliko to bude potrebno" navode iz kompanije.

Kako je rekao Tod Eliot, izvršni direktor turističke agencije "Cruise Vacation Outlet", sa sedištem u Floridi, "iako je na hiljade putnika pogođeno izmenama, ne očekuje se da će uticaj na operatore krstarenja na globalnom nivou biti značajan".

- To je mali deo njihove ukupne flote i višegodišnjih maršruta, tako da će oni sve lako moći da prevaziđu - rekao je Eliot.

Iz italijanske kompanije "Costa Cruises" rekli su u četvrtak za Rojters da su rute "ostale nepromenjene" i da bi trenutna situacija mogla da utiče na samo dva krstarenja, koja bi trebalo da prođu kroz Crveno more u martu i aprilu, kada budu plovili poslednju deonicu puta oko sveta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>