• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Soni opozvao spajanje sa indijskim medijskim gigantom

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U saopštenju, "Zee" je rekao da Soni traži naknadu za raskid ugovora u vrednosti od 90 miliona dolara

  • 0
sony Foto: Michael Reaves / Getty images / Profimedia

Indijski ogranak kompanije Soni (Sony) odustao je od planiranog spajanja sa "Zee Entertainment", koje bi formiralo jednu od najvećih indijskih grupa za zabavu, navodi BBC.

Spajanje od 10 milijardi dolara, koje je prvi put objavljeno pre dve godine, trebalo je da kombinuje više od 75 televizijskih kanala, filmove i dve platforme za striming.

Međutim, Soni je rekao da uslovi spajanja nisu ispunjeni, a bilo je izveštaja i o neslaganju kompanija oko liderstva. Kao odgovor na to, "Zee" je rekao da bi mogao da pokrene sudski postupak protiv Sonija.

Inače, datum zatvaranja ugovora bio je 20. januar, ali je Soni rekao da to nije ispunjeno jer, između ostalog, "uslovi za zatvaranje spajanja do tada nisu bili ispunjeni". Kada je ugovor prvobitno najavljen, izvršni direktor "Zee", Punit Goenka, trebalo je da bude na čelu novonastale kompanije.

Međutim, navodi se da je Soni bio nezadovoljan tom odlukom, nakon što je indijski tržišni regulator pokrenuo istragu protiv Goenke. U saopštenju, "Zee" je rekao da Soni traži naknadu za raskid ugovora u vrednosti od 90 miliona dolara, kao rezultat navodnih kršenja uslova spajanja, ali i da "kategorički poriče" optužbe.

"Zee" dodaje da je ZEEL preduzeo sve napore i korake u skladu sa Sporazumom o saradnji pri spajanju, koji su odobrili njegovi akcionari i sva regulatorna tela. Kompanija je rekla da sada "procenjuje sve dostupne opcije".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>