• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić povodom jučerašnjeg kolapsa na aerodromu: "Biće podnete prijave protiv odgovornih"

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog pražnjenja terminala, usled greške, odloženo je 17 letova, a tri su otkazana

  • 0
Aerodrom Nikola Tesla, pasoška kontrola Foto: MUP Srbije

- Direktorat civilnog vazduhoplovstva završio je inspekcijski nadzor na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” i utvrdio da je do problema došlo zbog propusta operatera, francuske kompanije “Vansi” - izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da će, u skladu sa zakonom, protiv odgovornih biti podnete prijave.

Vesić je naveo da je do problema došlo jer su putnici koji su došli letom iz Skoplja, nešto posle 16 sati, greškom sprovedeni na terminal na koji nije trebalo da budu sprovedeni zbog čega su se pomešali sa putnicima koji su prošli sve kontrole i spremali se da odlete iz Beograda.

Tog časa, pojasnio je Vesić, prema Zakonu o bezbednosti vazdušnog saobraćaja i međunarodnim pravilima mora da se isprazni kompletan terminal. Dodao je da je kompletan terminal ispražnjen, što je izazvalo odlaganje 17 i otkazivanje tri leta, kao i čekanje od četiri sata.

Naveo je da kompanija ”Vansi” duguje izvinjenje kako putnicima, tako i kompanijama koje su pretprele štetu, i dodao da "mora mnogo ozbiljnije da se ponaša na aerodromu", jer ovo nije prva greška.

- Greške su moguće, sećate se da smo tokom leta imali problem oko prtljaga. Nije bilo problema samo na beogradskom aerodormu, ali se pokazalo da, kada se resorno ministarstvo umešalo, boljom organizacijom mogu mnogi od problema da se reše.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>