• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisani protokoli za slobodno tržište rada: Šta to znači za zemlje Otvorenog Balkana?

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sporazume je u ime srpske strane potpisao držvni sekretar u Ministarstvu finansija, Gojko Stanivuković

  • 0
vozač kamiona Foto: Shutterstock

U Skoplju su danas, u okviru inicijative Otvoreni Balkan, potpisana dva protokola koji će omogućiti uspostavljanje slobodnog tržišta rada za zemlje Otvorenog Balkana - u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Potpisan je Protokol o sprovođenju sporazuma o uslovima za slobodan pristup tržištu rada na Zapadnom Balkanu i Protokol o povezivanju šeme elektronske identifikacije građana Zapadnog Balkana.

Sporazume je u ime srpske strane potpisao držvni sekretar u Ministarstvu finansija, Gojko Stanivuković, a ispred Albanije i Severne Makedonije to su učinili predstavnici nadležnih ministarstava.

Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio danas, pre potpisivanja, da će ti protokoli omogućiti da od 1. marta stupi na snagu potpuno slobodno tržište rada zemalja Otvorenog Balkana.

On je rekao da se mesecima čekalo na ovo potpisivanje i da je to velika i važna vest, pošto će zajedničko tržište rada doprineti stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i za domaće i za strane kompanije, kao i da će doprineti prevazilaženju problema sa nedostajućom radnom snagom i stvaranju tržišta radne snage od skoro 11 miliona stanovnika.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>