• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

H&M hitro povukao reklamu nakon izbijanja skandala: Optužen za "seksualizaciju dece"

B. L.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reklama je prikazana u Australiji, a švedski modni gigant je odmah uputio izvinjenje

  • 0
h&m Foto: Shutterstock

Švedska multinacionalna kompanija, H&M, poznata po brzoj modi i proizvodnji odeće, povukla je reklamu za školske uniforme u Australiji, nakon optužbi da "seksualizuje mladu decu". Tačnije, ovde je, pre svega, fokus na devojčicama.

U reklami je prikazana fotografija dve devojčice u školskim haljinama, i istaknut je sporni slogan: "Make those heads turn in H&M's Back to School fashion".

Inače, u kolokvijalnom govoru, heads turn ili turn heads bi značilo "privlačenje pažnje" ili bukvalno - "naterajte te glave da se okrenu".

H&M se, u međuvremenu, izvinio uz reči: "Duboko žalimo zbog uvrede koju je izazvao slogan i gledaćemo ubuduće kako da bolje prezentujemo proizvode", preneli su mediji.

Ispred kompanije Mumsnet, osnovane 2000. godine radi vođenja diskusije među roditeljima tinejdžera, oglasila se osnivač i izvršni direktor Džastin Roberts koja je rekla kako ova reklama "nikada nije trebalo da bude napravljena" i da je "odvratna".

Mumsnet je, inače, 2010. pokrenuo kampanju "Neka devojčice budu devojčice", sa ciljem da pozove trgovce na malo da se obavežu da neće prodavati proizvode koji naglašavaju ili iskorišćavaju seksualnost dece, preneo je BBC.

Korisnici društvenih mreža su, takođe, iskazali zabrinutost zbog ove reklame H&M-a.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>