• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle nemačkih poljoprivrednika, sada i Francuzi na ulicama: Vlada ih "pokosila" svojim novim merama

B. L.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada je saopštila da "želi da sasluša mišljenje predstavnika poljoprivrednika", ali je pitanje da li će ti pregovori uroditi plodom

  • 0
francuska, farmeri, protest Foto: Huchot-Boissier Patricia/ABACA/S / Shutterstock Editorial / Profimedia

Francuski farmeri nastaviće proteste dok vlada ne ispuni njihove zahteve, rekli su predstavnici sindikata poljoprivrednika nakon sastanka sa premijerom te zemlje, Gabrijelom Atalom, i ministrom poljoprivrede, Markom Fesnoom.

Predsednik najvećeg francuskog sindikata poljoprivrednika FNSEA, Arno Ruso, kaže da se Atal obavezao da se susretne sa poljoprivrednicima na terenu u narednim danima, preneo je Rojters.

Poljoprivrednici u Francuskoj protestuju zbog niskih otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda i traže smanjenje poreza, što su zahtevi poljoprivrednika širom Evrope.

Podsećamo, prethodnih dana su ulice u Nemačkoj blokirali tamošnji farmeri.

Što se tiče Francuske, farmeri su prošle sedmice blokirali puteve zbog vladinog poreza na gorivo za traktore, uvoza jeftinih poljoprivrednih proizvoda i niskih otkupnih cena.

Vlada je saopštila da "želi da sasluša mišljenje predstavnika poljoprivrednika", kako bi uključila dodatne mere za podršku tom sektoru u nacrt zakona o poljoprivredi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>