• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stefan Petrović kupio najveću investicionu banku na Balkanu

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stefan Petrović, beogradski advokat i osnivač advokatske kancelarije Petrovic Legal, nedavno je postao vlasnik Hefestos Capital-a, najveće investicione banke na Balkanu

  • 3
Stefan Petrović Foto: Promo/ Boris Nikolašević

Hefestos Capital, poznat ranije kao Citadel, bio je pokretačka snaga u srpskoj finansijskoj industriji, čiji su klijenti međunarodne i regionalne korporacije i vlade. Hefestos je učestvovao u najvećim privatizacijama širom regiona, a njegovi korporativni klijenti uključuju imena poput Nestle, Telenor, Gazprom, Schneider Electric, Societe Generale, Unilever, Proctor & Gamble, Coca Cola, itd., ali i regionalne kompanije poput Pan African Tobacco, Neochemiki, OTP Bank, Sopharma i Mercator.

Hefestos je takođe u partnerstvu sa najvećim međunarodnim finansijskim institucijama poput Morgan Stanley, Goldman Sachs, JP Morgan i Rothschild.

Ova investiciona banka ima zapaženu ulogu u pomoći klijentima u donošenju strateških finansijskih odluka i uspešnoj realizaciji složenih transakcija. Petrović planira da u investicionoj banci integriše pravno, poresko i finansijsko savetovanje, pružajući klijentima jedinstveni pristup i inovativna rešenja.

Ova značajna transakcija označava prekretnicu u industriji i donosi novu viziju za srpski finansijski sektor, obećavajući da će Hefestos Capital ostati predvodnik u domaćem i regionalnom finansijskom sektoru. Imajući u vidu prethodni uticaj i uspehe Petrovićeve advokatske kancelarije, očekuje se da će ova transakcija označiti početak novog poglavlja u srpskom investicionom bankarstvu, pružajući rast i inovacije koje će koristiti klijentima i podržati opšti razvoj industrije.

Pavle Kavran i Milutin Nikolić, dosadašnji vlasnici Hefestosa, nakon prodaje su odlučili da svoj fokus potpuno preusmere ka privatnim investicijama na globalnom nivou. Koristeći svoje iskustvo i razumevanje investicionog okruženja, planiraju nove poduhvate kako bi identifikovali i razvijali investicione prilike u različitim sektorima i regionima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    24. januar 2024 | 12:14

    Da, sa 28 godina sve to...dokle ćete da nas pravite budalama. Pranje para čisto a vi to objavljujete kao kao bitnu poslovnu vest....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>