• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija prodala trogodišnje državne obveznice u iznosu od 99,8 miliona evra

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obim aukcije bio je 250 miliona evra sa kuponskom stopom od 4,25 odsto

  • 1
Digitalizacija, digitalne obveznice, biznis Foto: Shutterstock

Srbija je prodala na aukciji trogodišnje obveznice u iznosu od 99,8 miliona evra koje dospevaju 29. januara 2027. godine, saopštila je Uprava za javni dug.

Kako se navodi, obim aukcije bio je 250 miliona evra sa kuponskom stopom od 4,25 odsto.

Ukupan obim tražnje na aukciji iznosio je 137 miliona evra, a realizovano je 99.841 komada državnih obveznica, nominalne vrednosti 99,8 miliona evra.

"Državne obveznice su prodate po stopi prinosa od četiri odsto na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 29. januara 2027. godine. Kuponi u iznosu od 4,25 odsto isplaćivaće se godišnje i to svakog 29. januara do datuma dospeća", navodi Uprava za javni dug.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    28. januar 2024 | 02:30

    Одлично. Најважнији задатак је елиминисати идиоте који прете и узнемиравају светску јавност причама о Трећем светском рату. Посебно милитантима из ВБ. Пошто нико други нема ту врсту влажних снова о катастрофи какав би за свет био такав један сукоб. И то због војне индустрије. Заборављајући притом да им цури једно од највећих складишта нуклеарног отпада . Они леже на темпираној бомби, а машу некаквим вредностима које као неко напада. Мене је искрено срамота од глупости које прочитам у изјавама појединих политичара. Од неодговорности. Пре свега према грађанима. Према привреди. Неки замишљају да је ово 19 век. Живе потпуно изван реалности. Желе нуклеарни сукоб. Својим ставовима чине штету било ком покушају успостављања мира. Прекиду страдања. Успостављању нормалних економских токова. Поштовању међународног права и принципа. Трговинских и других споразума.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>