• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sa Italijom delimo zajedničku viziju napredne i održive privrede Srbije": Banca Intesa dobija važnog partnera

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa oglasio se povodom otvaranja CDP kancelarije u Beogradu

  • 0
Banca Intesa Foto: Branko Starčević

"Otvaranje CDP kancelarije u Beogradu predstavlja izuzetno važan korak na putu daljeg jačanja ekonomskih i poslovnih odnosa Srbije i Italije i potvrdu zajedničke posvećenosti održivom privrednom rastu", istakao je  Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa povodom ovog otvaranja.

Popović je naglasio da je ponosan što je upravo Banca Intesa partner CDP-a u ovom značajnom poduhvatu.

- Banca Intesa je dugogodišnji lider na tržištu Srbije i sistemski važna banka koja pruža snažnu potporu lokalnoj privredi i građanima kroz ponudu inovativnih proizvoda i usluga. Uz liderstvo i koordinaciju Divizije internacionalnih banaka članica grupe Intesa Sanpaolo, predvođene Markom Eliom Rotinjiem (Marco Elio Rottigni), Banca Intesa ima značajnu ulogu u osnaživanju ekonomskih i poslovnih veza između Srbije i Italije, nudeći kompanijama iz Srbije prednost jedinstvenog pristupa italijanskom tržištu, povezujući privrede i podstičući saradnju između kompanija na ova dva tržišta - dodaje.

Direktor Izvršnog odbora naglašava da je Italija jedan od vodećih trgovinskih partnera Srbije i stranih investitora u našoj zemlji, sa više od 1,300 italijanskih kompanija i preduzetnika u Srbiji koji direktno zapošljavaju više od 34,000 osoba.

- U isto vreme, prisutna je na srpskom tržištu kroz snažnu poslovnu platformu koju čine Konfederacija italijanske industrije u Srbiji, Komora italijansko-srpskih privrednika, Italijanska trgovinska agencija, Simest i SACE, kojima se sada pridružio i CDP, zaokružujući mrežu institucionalne podrške italijanskim kompanijama koje posluju u Srbiji. Verujem da će činjenica da su Simest i CDP kancelarije smeštene u upravnoj zgradi Banca Intesa dodatno osnažiti saradnju i sinergiju sa bankom i našom matičnom Grupom.

Sa Italijom delimo zajedničku viziju napredne i održive privrede Srbije, koja je ovoga puta materijalizovana u vidu kreditne linije koju smo potpisali sa CDP-om, prve u nizu planiranih u okviru zajedničke saradnje. Zajedno sa aranžmanima sa drugim supranacionalnim institucijama, ova linija će dodatno ojačati naš kapacitet da podržimo zelene inicijative malih i srednjih preduzeća kao pokretačke snage ekonomskog rasta i zapošljavanja, u skladu sa našom posvećenošću ESG principima i strateškim opredeljenjem naše matične Grupe, u prilog čemu govori više od 210 miliona evra ESG kredita koje smo realizovali u 2023. godini - pojašnjava Popović.

Veruje da će partnerstvo sa CDP-om doprineti kreiranju konkurentne, otporne i održive privrede Srbije, podstičući istovremeno dalje jačanje ukupne ekonomske saradnje naše dve zemlje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>