• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatno ali istinito: Noćni klub bankrotirao zbog duga od 425.000 evra

A. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bankrot je proslavljen poslednjom velikom žurkom u subotu, kada su potrošene sve rezerve alkohola i hrane

  • 0
zabava dress code des kod praznici žurka Foto: Shutterstock

Kada kažete "noćni klub", u Srbiji se obično pomisli na ogromnu zaradu zahvaljujući astronomskim cenama koktela i uslugama koje su često na "ivici zakona", ali se opet, podrazumevaju u toj grani ugostiteljstva.

Međutim, nije svuda tako: noćni klub u Sidneju, koji je (prema navodima iz poslovne recenzije) posvećen pevačici Bjonse i Džej-Ziju je propao zbog dugova koji su premašili cifru od 700.000 australijskih dolara (oko 425.000 evra).

A kad se propada - propada se u stilu: U klubu je u subotu priređena gala-žurka sa neograničenom količinom alkohola. Samo dva dana kasnije - sud je naložio bankrot...

Noćnim klubom Karter Sidnej (Carter Sidney) koji se nalazio u centru poslovnog distrikta u najvećem gradu Australije upravljala je kompanija GKIII hospitaliti grup. Ona je po nalogu Vrhovnog suda Novog Južnog Velsa otišla u likvidaciju, navodi australijski informativni portal News.

Klub koji je prošle godine pokušao da se "izvuče" iz dugova nalazi se na tri sprata jedne zgrade u Sidneju i bio je inspirisan "uličnom hranom, koktelima i prepoznatljivom arhitekturom Njujorka".

I pored toga što su učinili napor da preokrenu poslovnu sreću, program oporavka nije završen uspešno, a poverioci nisu pokazali dalje razumevanje za poslovanje kluba.

Karter Sidnej duguje 600.000 dolara Poreskoj upravi Australije. Od te sume nešto manje od 15 odsto (85.000 dolara) duguje se na ime kazne zbog neuplaćenih sredstava u tamošnji penzioni fond. Tu je i suma od još 8.000 evra koju klub duguje Australijskom penzionom fondu APRA. Drugi najveći poverilac Karter Sidneja je Ameriken ekspres - kompanija za kreditne kartice, kojoj klub duguje 73.000 dolara. Ostatak "otpada" na Fond za obeštećenje radnika i Di-Džej servis.

Likvidatori kluba bili su iznenađeni kada su u utorak ušli u klub u kom "nije bilo ni hrane ni pića".

Da je svima iz kompanije bilo jasno da će klub biti likvidiran - govori i podatak da su nalozi Karter Sidneja na društvenim mrežama deaktivirani u subotu naveče.

Klub je ušao u poslovnu dubiozu 2021. tokom produženog lokdauna u Sidneju zbog pandemije korona virusa. Tada je klub morao da bude potpuno zatvoren na 48 sati zbog toga što je "predstavljao značajnu pretnju ili rizik za javni interes".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>