• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Koliko se zarađuje od igranja u američkim hit serijama? Donosimo listu deset milionera

Vreme čitanja: oko 3 min.

Iznos honorara koji će godišnje neka TV zvezda dobijati - zavisi od mnogo faktora, ali najviše od toga koliko će puta serija biti reprizirana i koliko puta preprodana

  • 1
Film, snimanje filma, snimanje, snimanje spota, dokumentarac Foto: Shutterstock

Uloga u hit seriji je - san svakog holivudskog glumca. Istina, uloge u filmovima su odlična opcija za veliku, jednokratnu injekciju novca. Ali, uspešna serija je zapravo - isto što i posao. Obezbeđuje stalan priliv prihoda koji se nastavlja onoliko koliko se odvija radnja. A reprize? Možete na njih gledati kao na veoma obimne penzije.

U zavisnosti od sindikalnih ugovora, zvezde mogu očekivati da će zaraditi milione kako godine prolaze zahvaljujući samo honorarima koji stižu zahvaljujući emitovanju repriza, navodi onlajn magazin Investing.

Proces potpisivanja sindikacije (a to su upravo iznosi koji se dobijaju kasnije - od repriza) je jednostavan: Zvezda stavlja svoj potpis na ugovor u nekom trenutku tokom emitovanja serije, kako bi odredila koliko će zaraditi od repriza. Mnogo je stvari koje utiču na ovu odluku  i iznos koji će glumac dobijati, uključujući i to koliko će serija postati hit kod  publike - koliko će je puta reprizirati matična mreža, kao i koliko puta će je preprodati.

Prenosimo vam listu 10 najpoznatijih glumaca koji su se obogatili igranjem u serijama, onima koji su dokazali da se pravi novac ne krije samo na velikom platnu, nego i na malom ekranu:

David Caruso, Dejvid Karuzo Foto: Profimedia/CBS Collection/Everett

Dejvid Karuzo, glumac i producent dobro poznat svim ljubiteljima krimi serije CSI Majami, koja je imala deset sezona i snimana je do 2012. zarađuje na račun repriza do 1.000.000 dolara godišnje. Ova serija generisala je ukupno šest milijardi dolara, a Entoni Zujker, kreator serije i njen izvršni producent - zaradio je dobar deo svog bogatstva od 150 miliona dolara na njoj.

Bob Saget Foto: Tanjug/AP

Bob Saget je u sitkomu Full House (Puna kuća) tumačio lik Denija Tanera, televizijskog voditelja koji otkriva da je teško biti samohrani roditelj tri deteta.

Serija je snimana do 1995. godine, imala je osam sezona. Godišnje od repriziranja dobija do dva miliona dolara.

Sada je situacija verovatno bolja, jer je serija imala svoj nastavak, Fuller House (Još punija kuća) koja je imala pet sezona i snimana je do 2019. godine, a sada se emituje na Netflixu.

Grammy 2024 parovi Foto: Tanjug / AP

Ted Danson, protagonista serije Cheers (živeli) u kojoj je glumio ulogu Sema Malonea, vlasnika bara. Serija je trajala 11 sezona a snimanje je završeno pre 30 godina (1993).

Godišnje na reprizama epizoda ove serije zarađujeo do pet miliona dolara. Danson je igrao zapažene uloge i u serijama The Good Place (Dobro mesto - o svemu što se dešava u raju) i CSY Cyber (o istraživanju sajber zločina).

Serija The Big Bang Theory Štreberi Šeldon Tesla Printskrin: Instagram/thebigbangtheoryfeeds

Džim Parsons, glumac koji je u 12 sezona serije The Big Bang Theory (kod nas se prikazuje pod nazivom Štreberi) tumačio ulogu ekscentričnog genijalca Šeldona, zarađuje godišnje na reprizama do 10 miliona dolara iako je serija završena 2019. godine.

Kad je počeo da snima seriju, u prvoj sezoni njegov maksimalni honorar po epizodi bio je 60.000 dolara. U poslednjoj sezoni, zarađivao je neverovatnih 900.000 dolara.

Džordž Kluni Foto: Charley Gallay / Getty images / Profimedia

Džordž Kluni, holivudska zvezda velikog platna, odavno je obezbedio svoje ime na listi najbogatijih glumaca. Međutim, on je jedan od retkih koji je podjednako uspešan na "oba fronta":

Zahvaljujući svojoj ulozi doktora Daga Rosa u seriji ER (Urgentni centar), Kluni godišnje inkasira do 13 miliona dolara od repriza serije koja se ne snima od 2009.

Svi vole Rejmonda Foto: Profimedia/Visual movies

Rej Romano, glumac koji je igrao ulogu Rejmonda u seriji Everybody Loves Raymond (Svi vole Rejmonda) koja je trajala devet sezona, a finalna epizoda je prikazana u maju 2005. ima prihod koji može godišnje da dostigne i 18 miliona dolara.

Romano je mlađoj publici poznat po svom radu animiranim filmovima iz serijala Ice Age (Ledeno doba).

Prijatelji serija Foto: Tanjug/AP

Dejvid Švimer - glumac koji je u seriji Friends (Prijatelji) igrao Rosa, nespretnog profesora paleontologije, po mnogima najpopularniji lik u seriji sa 10 sezona, još uvek svake godine dobija do 20 miliona dolara na račun te uloge.

Posle serije ostvario je velike uspehe u filmovima American Crime Story, Madagaskar, kao i The Laundromat sa Meril Strip, ostvarenjem koje je snimljeno u produkciji Netflixa. Iste iznose inkasiraju i Dženifer Aniston, Kortni Koks i Met Le Blank koji su uz Švimera igrali u ovoj seriji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>