• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada kompanije hoće da smanje troškove, zaposleni su prvi na udaru: Sportski gigant najavio otpuštanja

A. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Firma će iskoristiti svoje resurse da poveća ulaganja u segmente kao što su oprema za trčanje, ženska odeća ili brend Džordan

  • 0
Nike, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Američki proizvođač sportske opreme Najki planira da otpusti dva odsto svoje globalne radne snage, odnosno više od 1.600 ljudi, kako bi smanjio troškove, objavio je Volstrit džurnal (WSJ), a prenosi Straits tajms.

Prva faza otkaza je, prema internim informacijama zaposlenih, počela u petak, a druga faza će biti završena do kraja tekućeg kvartala, prenosi Rojters.

Ne očekuje se da će otpuštanja uticati na zaposlene u prodavnicama Najk, distributivnim centrima ili na osoblje u timu za inovacije.

Firma će iskoristiti svoje resurse da poveća ulaganja u segmente kao što su oprema za trčanje, ženska odeća ili brend Džordan, naveo je izvršni direktor Najka Džon Donahju u dopisu zaposlenima.

Najk je u decembru smanjio svoja očekivanja godišnjeg prihoda i pokrenuo plan uštede kojim kompanija treba da smanji troškove za dve milijarde dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>