• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rast prihoda od 30 odsto i dva nova tržišta: Kako je jedna nagrada transformisala mali lokalni biznis?

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koliko su za male lokalne biznise važni konkursi koji pružaju podršku u razvoju poslovanja i promociji ideja o održivom poslovanju najbolje znaju pobednici i finalisti

  • 0
Smart Watering Foto: Promo

Godinu dana nakon što je osvojila drugo mesto na regionalnom konkursu NLB Grupe #OkvirPodrške i 30.000 evra za unapređenje održivosti poslovanja, kompanija Smart Watering Solutions iz Srbije je prihod uvećala za 30 odsto i proširila poslovanje na dva nova tržišta.

U oštroj konkurenciji od čak 300 kompanija i projekata iz celog regiona, Smart Watering Solutions je privukao pametnim agro rešenjem, koje pomaže poljoprivrednicima da automatizuju sisteme za navodnjavanje i štedi vodu, uz pomoć senzora i mobilne aplikacije. Tako se ova kompanija najpre našla među 10 finalista iz Srbije, a zatim i među tri regionalna biznisa, nagrađena za najbolje ideje koje unapređuju poslovanje na održiv način.

-Zahvaljujući nagradi investirali smo sredstva u dalji rast, a tu pre svega mislim na povećanje zaliha, marketing i nove kanale prodaje, što se direktno odrazilo na naše poslovanje. Promet našeg biznisa porastao je za 30 odsto u 2023. godini, a proširili smo prisustvo na dva nova tržišta. Takođe, tokom brojnih promocija, događaja i televizijskih gostovanja u organizaciji NLB Grupe, dobili smo prostor da dodatno promovišemo proizvode i sklopimo nova partnerstva - kaže Lazar Jovanović, suvlasnik i izvršni direktor.

Smart Watering Foto: Promo

Lazarov savet malim preduzetnicima je da se prijave na ovogodišnji #OkvirPodrške jer im se na taj način pruža prilika za značajno medijsko prepoznavanje, finansijske i bankarske pogodnosti, dok širenje mreže kontakata otvara vrata i za brojne poslovne prilike.

-Druga nagrada na regionalnom NLB konkursu #OkvirPodrške donela nam je ne samo priznanje za sav dosadašnji rad, nego i snagu da kao tim nastavimo da razvijamo biznis sa novom dozom motivacije. Vera drugih u ono što radimo nas podstiče da rešavamo sve izazove i ne odustanemo - naveo je Lazar uz zaključak da je poslovanje nemoguće podići na viši nivo ukoliko nije uokvireno pravom podrškom.

NLB Komercijalna banka Foto: Promo/ NLB Komercijalna banka

NLB Grupa ove godine kroz četvrti po redu konkurs #OkvirPodrške, nastavlja dobru tradiciju promovisanja malih, lokalnih biznisa i kompanija sa idejama o održivom poslovanju. Ukupan fond nagrada za projekte, koji bi trebalo da budu usmereni na dobrobit ljudi i društva, iznosi 100.000 evra.

Pravo učešća imaju pravna lica, preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća i gazdinstva, bez obzira na vrstu delatnosti. Sve što bi zainteresovani trebalo da urade, kako bi se prijavili, jeste da najkasnije do ponoći, 10. marta 2024. godine na sajtu NLB Komercijalne banke popune jednostavan onlajn formular i u nekoliko rečenica predoče svoju ideju.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>