• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raspisan konkurs za akcione planove energetski i klimatski održivog razvoja

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na konkursu će biti izabrano pet opština, odnosno gradova sa kojim će se u narednom periodu raditi na izradi Akcionih planova

  • 0
Zelena energija, green energy Foto: PopTika/Shutterstock

Organizacija "Smart kolektiv" iz Beograda saopštila je da je raspisala javni poziv za prijavu jedinica lokalne samouprave na konkurs za izradu Akcionih planova energetski i klimatski održivog razvoja.

Konkurs je raspisan u okviru projekta "Green Kick" i biće otvoren do 20. marta.

Na osnovu unapred određenih kriterijuma, biće izabrano pet opština, odnosno gradova sa kojim će se u narednom periodu raditi na izradi Akcionih planova.

Odabrane jedinice lokalne samouprave dobiće podršku za razvoj strateških dokumenata u vidu tehničke pomoći, koja uključuje savetodavne usluge i angažovanje stručnjaka za izradu dokumenata.

Tokom ovog procesa biće organizovane i aktivnosti za zaposlene u lokalnoj upravi koje se tiču izgradnje kapaciteta, poput obuka i radionica.

Kao uslov za pripremu Akcionih planova, izabrane opštine, odnosno gradovi će pristupiti Sporazumu gradonačelnika - najvećem svetskom pokretu gradova i opština usmerenom na lokalne aktivnosti koje utiču na klimu i energiju, navodi se u saopštenju.

Poziv je raspisan u okviru trogodišnjeg projekta "Green Kick" koji se istovremeno sprovodi u tri zemlje regiona i ima za cilj da pojača uticaj civilnog društva u oblasti dekarbonizacije i zaštite od klimatskih promena.

Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Centrom za razvoj i podršku iz Tuzle i FORS Montenegro iz Nikšića.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>