• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cveta privreda u Lučanima i Ivanjici: Oba grada ostvarila izvoz od po 89 miliona evra

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lučani su izvozili u Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Francusku i Crnu Goru

  • 0
lučani Foto: Rina

Prema najnovijim podacima čačanksog odeljenja Regionalne privredne komore za Moravički i Raški okrug privrednici iz Lučana i Ivanjice ostvarili su u 2023. godini veći izvoz od uvoza i suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni.

- Izvoz koji je privreda u Lučanima ostvarila u 2023. godini je u vredosti 89 miliona evra, dok je uvoz u vrednosti od 48 miliona evra. Najviše su izvoženi sveži i zamrznuti proizvode od voća, u vrednosti oko 24 miliona evra, zatim ekstrati za štavljenje i bojenje za oko 22 miliona evra, kao i eksplozivi, plastične mase, proizvodi od gvožđa i čelika - potvrđno je za agenciju RINA.

Lučani su izvozili u Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Francusku i Crnu Goru, a najviše uvozili iz Nemačke, Kine, Turske i Francuske.

Privrednici u Ivanjici su u 2023. godini ostvarili izvoz od 89 miliona evra, što je 13 odsto više nego u 2022. godini i uvoz od 69 miliona evra, što je povećanje od osam procenata u odnosu na prethodnu godinu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>