• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska hrana sve traženija na Bliskom i Dalekom istoku: Novi izvozni poslovi vredni preko 11 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovogodišnje, 29. izdanje "Gulfood-a", u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, ugostilo je više od 5.500 izlagača iz 190 zemalja

  • 0
Izbori 2023, LDP, hrana, posluženje Foto: Telegraf

Više od 2.200 sastanaka u okviru Nacionalnog paviljona Srbije, osam potpisanih predugovora i ugovora, novi izvozni poslovi vredni preko 11 miliona evra, prvi su rezultati učešća kompanija iz Srbije na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije "Gulfood 2024" koji je održan u Dubaiju, prenosi PKS.

Na ovoj prestižnoj smotri svetskih proizvođača hrane, u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS), učestvovale su 24 srpske kompanije, koje su se predstavile veoma raznovrsnom izvoznom ponudom prehrambenih proizvoda.

Najviše zainteresovanih potencijalnih poslovnih partnera sa kojima su srpski privrednici imali sastanke bilo je iz UAE, Saudijske Arabije, Indije, Kine, Egipta, Libana, Južne Afrike, Rusije, Azerbejdžana, Kazahstana...

Ovogodišnje, 29. izdanje "Gulfood-a", u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, ugostilo je više od 5.500 izlagača iz 190 zemalja, a predstavnici naših firmi zadovoljni su učešćem na sajmu, organizacijom i ostvarenim kontaktima uz očekivanje širenja poslovanja na velika svetska tržišta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>