• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milenijalci na putu da postanu "najbogatija generacija u istoriji": Zašto ovo nikako nije dobro?

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekonomski uslovi su podstakli sliku da milenijalci troše svoj novac na luksuzan život pošto nemaju cilj da štede da bi stekli imovinu

  • 0
Dobitnik na lotou,  bingo, pare, novac, evri, sreca, radost, zarada, dobitak Foto: Shutterstock

Milenijalci, dakle ljudi rođeni između 1981. i 2000. godine, na putu su da postanu "najbogatija generacija u istoriji", pre svega zahvaljujući nasleđivanju bogatstva od prethodnih generacija, objavila je globalna konsultantska kuća Najt Frenk (Knight Frank).

Pomenuta organizacija smatra da će generacija milenijalaca profitirati od nenadanih prihoda u narednih 20 godina zahvaljujući imovini koju su akumulirale prethodne generacije, prenosi Gardijan.

Distribucija bogatstva među generacijama će samo u Sjedinjenim Američkim Državama dovesti do transfera imovine u ukupnoj vrednosti od 90 biliona dolara, tvrdi Najt Frenk.

Milenijalci čekaju na svoje nasledstvo i u međuvremenu se suočavaju sa mnogim ekonomskim šokovima počev od krize 2008. godine preko pandemije do sadašnjih ratova u svetu.

Ova generacija je potrošila veći deo svojih prihoda na visoke troškove stanovanja i teško može da priušti sopstveni dom ili sačuva novac za penziju.

Ekonomski uslovi su podstakli sliku da milenijalci troše svoj novac na luksuzan život pošto nemaju cilj da štede da bi stekli imovinu.

Njihova buduća finansijska situacija će biti određena svojevrsnom "lutrijom podela", odnosno nasledstvom od prethodnih generacija, zaključuje konsultantska kuća Najt Frenk.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>