• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanka koja živi u Hrvatskoj: "Slabo smo plaćeni, ali svejedno vozim mercedes"

M. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Olivia Loren na šaljiv način objasnila je najčešće stereotipe koji se povezuju sa Hrvatima

  • 0

Olivia Loren, Amerikanka hrvatskog porekla, trenutno živi u Zagrebu i na društvenim mrežama redovno upoređuje život u Hrvatskoj sa životom u SAD. Krajem prošle godine objavila je snimak u kom je na šaljiv način objasnila najčešće stereotipe koji se povezuje sa Hrvatima, a čini se da je najviše hrvatskim medijima zapao za oko onaj koji glasi ,,slabo smo plaćeni, ali svejedno vozimo Mercedes i idemo na skijanje".

"Živim u Hrvatskoj. Naravno da imam vremena za sedenje u kafiću i ispijanje kafe celi dan", poručila je Olivia na početku videa i nastavila:

"Kad kažem da odlazim, treba mi dva sata da se pozdravim. Naravno da držim domaće maslinovo ulje u starim bocama. Naravno, jedem kruh uz svaki obrok", rekla je Olivia, a onda se osvrnula na balkanski lek za sve - rakiju.

@inspiredbycroatia Tell me you live in Croatia without telling me you…🙃 #croatia #liveabroad #moveabroad #culturaldifferences #hrvatska #croatian ♬ original sound - Olivia Loren 🇺🇸🇭🇷

"Živim u Hrvatskoj pa znam da je lek za sve rakija. Boli vas želudac? Uzmite malo rakije. Ozledili ste ruku? Namočite je u rakiju."

A onda se našalila pa poručila nešto što je "zapalilo" mreže:

"Živim u Hrvatskoj. Slabo smo plaćeni, ali svejedno vozim Mercedes i idem na skijanje svake godine".

U anketi koji je postavio Index.hr sa pitanjem ,,Koji od ovih stereotipa o Hrvatima je istinit, a koji nije?", 1.416 Hrvata glasalo je da je upravo gore naveden stereotip tačan, nešto više u odnosu na broj Hrvata koji je istakao da je netačan (njih 1.277).

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>