• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vodeći komunikator Google-ovog AI Laba Deepmind, SpaceX-a i Facebooka uskoro na Danima komunikacija

B. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na Dane komunikacija, festival tržišnih komunikacija koji će se u rovinjskom hotelu Lone održati od 11. do 14. aprila, stiže komunikator sa verovatno najimpresivnijom bigrafijom iz branše globalno – bivši voditelj komunikacija za SpaceX, prvi Facebookov vođa izvršnih komunikacija, genijalni um koji stoji iza poznatih govora Marka Zakerberga, a danas direktor globalnih komunikacija Google-ovog DeepMind AI research laba – Dex Hunter-Torricke!

  • 0
dani komunikacije Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Uz laskavu titulu jednog od najprodavanijih ghostwritera New York Timesa, bogatu karijeru Hunter-Torrickea obeležilo je više od decenije rada u srcu tehnološke industrije, tokom kog je upravljao komunikacijama titana industrije poput Ilona Maska i Erica Schmidta, kao i lidera Silicijumske doline i Ujedinjenih nacija. Danas predvodi komunikacije i marketing Google-ovog DeepMinda – jedne od vodećih svetskih laboratorija veštačke inteligencije koji gradi sledeću generaciju AI sistema na siguran i odgovoran način. Upravo je DeepMind razvio Gemini, Googleov veliki multimodalni jezički model koji je MIT Technology Review opisao kao vrhunac AI hypea.

elika je verovatnoća da će veštačka inteligencija odigrati transformativnu ulogu u današnjem društvu – uz nove tehnologije koje će promeniti način na koji milijarde ljudi žive i rade, a Hunter-Torricke u DeepMindu igra ključnu ulogu u pisanju sledećeg poglavlja o nauci, tehnologiji, privredi i društvu šitrom sveta. U predavanju naziva Beyond Disruption: The Future of Communications and How to Tell a Human Story in an AI Age, koje će održati na Danima komunikacija, upravo će zato ilustrovati ključne lekcije o prelasku u središte promene koje otvaraju pristup mogućnostima, razumevanju povezanosti kao univerzalne sile i prihvatanju pojave globalne generacije.

Stavimo malo veštačku inteligenciju na stranu. Našeg najnovijeg festivalskog predavača bilo bi zanimljivo priupitati i o lekcijama koje je naučio dok je igrao šah sa Zakerbergom ili o Maskovoj struji svesti. Toliko zanimljivih i neispričanih tema na Danima komunikacija“, poručio je Nikola Žinić, član organizacijskoga odbora Dana komunikacija.

Podsetimo, već je najavljen niz predavača uz Hunter-Torrickea, pridružiće im se i svetski poznati bihevioralni ekonomista, psiholog i naučnik koji se bavi ljudskim ponašanjem Dan Ariely; kreativni buntovnik iz Azije s više od hiljadu priznanja za svoj rad Eugene Cheong; osnivač nekih među prvima viralnim Facebook stranicama i jedan od prvih koji su shvatili koliko društvene mreže mogu biti istinski uticajne – Alex Partridge; stručnjak svetskog glasa koja povezuje digitalne inovacije s neuronaukom Shivvy Jervis; prva advokatica specijalizovana za regulacije i autorska prava videoigara koja će nas povesti na putovanje kroz kontroverzni metaverse Micaela Mantegna – i niz drugih velikih svetskih imena industrije koja će ponuditi neprocenjiva iskustva, zavidna znanja i vrhunske uvide.

Svi kreativci, marketingaši, digitalci, mediji i drugi komunikatori koji se i ove godine žele naći u društvu domaćih i svetskih tržišnih lidera informacije o učestvovanju mogu pronaći na www.danikomunikacija.com.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>