• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Najdomaćin 2024" dobija novčanu i robnu nagradu: Ministarka poljoprivrede otkrila detalje

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije

  • 0
Ministraka Jelena Tanasković Foto: Mileta Mirčetić

Poljoprivredni karavan "Najdomaćin 2024" stigao je danas u Obrenovac, a ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković objasnila je da je nagradni fond za onoga ko ponese titulu "Najdomaćin" ogroman, jer će dobitnik pored novčane nagrade dobiti i robne.

Iz Ministarstva poljoprivrede su saopštili da su prijave za "Najdomaćina 2024" počele 1. marta i da će trajati sve do 30. septembra ove godine.

Ukupan ovogodišnji nagradni fond iznosiće više od 7.000.000 dinara, od čega će deo biti robne nagrade za najbolje domaćine regiona, a poljoprivredni karav će ove godine obići više od 10 gradova širom Srbije.

- Sigurna sam da među vama ima mnogo onih koji mogu da ponesu titulu 'Najdomaćin'. Tu smo da pomognemo, nagradni fond je ogroman a pored novčanih nagrada imamo i robne, koje vam neće možda rešiti sve, ali je pomoć u đubrivu, na primer, kao simbolika da radite pravu stvar i da to neko vidi - navela je Tanasković okupljenim poljoprivrednicima.

Prijavljeni će biti rangirani u pet kategorija, ratarstvo, stočarstvo, povrtarstvo, voćarstvo i organska proizvodnja, a Najbolji domaćin Srbije će biti nagrađen sa čak 2.000.000 dinara za dalja ulaganja, dok će po dvoje najboljih u svakoj od kategorija osvojiti svaki po pola miliona dinara.

Učesnike očekuje 11 nagrada i brojne robne nagrade koje će domaćini dobiti na karavanima. Te robne nagrade biće u vidu semena, đubriva, i ostalih repromaterijala za setvu i obradu zemljišta.

Pored prijava relevantan žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji najbolja poljoprivredna gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti top liste.

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>