• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đedović Handanović: Nema razloga za poskupljenje, Srbija na dnu lestvice cena električne energije i gasa

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U naredne dve nedelje treba da bude završena mobilna aplikacija koja će omogućiti građanima da vide potrošnju i plate svoj račun za električnu energiju

  • 2
sijalica, struja, štednja Foto: Ilustracija/Shutterstock

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je danas da je Srbija na dnu lestvice kada je reč o ceni električne energije i gasa i da je cilj da to tako i ostane.

On je naglasila i da su potpuno netačne informacijie koje su se u prethodnom periodu plasirale u javnost, a to je da će doći do novog poskupljenja i da se ono odlaže zbog novih izbora ili blage zime.

- Nema ni jednog razloga za poskupljenje cene električne energije i gasa-, rekla je Đedović Handanović gostujući na TV Hepiju i podsetila da je i sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u novembru 2023. u razgovorima zaključeno da nema potrebe da cene tih energenta budu povećane u maju ove godine.

Ono na čemu Srbija mora da nastavi da radi, prema rečima ministarke je reforma energetskog sektora, pre svega Elektroprivrede Srbije (EPS) čije je restrukturiranje započeto i i treba da se završi do maja.

Kako je naglasila neophodno je i da se nastavi i sa profesionalizacijom energetskih, ali i ostalih javnih kompanija.

-EPS je jedan tenk kojem treba neko vreme da se pokrene i ne možete nagle poteze da pravite, jer svaka nagla akcija može na kratak rok možda da ima dobit, ali dugoročno ne-, rekla je ministarka.

Ona je najavila i da će u naredne dve nedelje da bude završena aplikacija da preko mobilnog telefona građani mogu da vide potrošnju i plate svoj račun za električnu energiju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemunac

    11. mart 2024 | 14:04

    Lepo je to čuti. Sad još samo da dobijemo objašnjenje, zašto je za skoro istu (malo manju) potrošnju, razlika od prethodnog meseca 4.867 dinara više na računu!? Nema poskupljenja??? Kada pitamo EDB, upućuju na proceduru koja je tako jednostavna, da je lakše dobiti beskamatni kredit od Banke nego objašnjenje od EDB. I da najzad neko objasni, zašto se ova pljačka gradjana dešava uvek pred formiranje Vlade i raspodele ministarskih fotelja? Uvek ista grupacija, time šalje poruku da mogu da rade šta im volja, a mogu da urade i gore ako im se ne da dovoljan broj fotelja! Tudju sprdnju placaju gradjani, a posledica po tu grupaciju nema nikada!

  • olja

    11. mart 2024 | 17:53

    realno smo tigar, moze i da poskupi. vec je tri puta poskupela, sto ne i sada.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>