• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milka Oreo od 37 grama povlači se sa još jednog tržišta: Da li ostaje na srpskim policama?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Serijski broj proizvoda je OSK0934652, a rok upotrebe povučenih proizvoda je 18. avgust ove godine

  • 0
Milka oreo bar 37g Foto: Promo

U BiH 33 komada čokoladice Milka Oreo od 37 grama su povučena zbog prisustva plastičnih fragmenata, saopštila je Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP). Serijski broj proizvoda je OSK0934652, a rok upotrebe povučenih proizvoda je 18. avgust ove godine. 

Inače, prethodno je pomenuta čokoladica povučena sa hrvatskog i makednoskog tržišta.

Kako se navodi, inspektori Federalne inspekcije za hranu proverili su 12 maloprodajna objekata koji se nalaze u većim tržnim centrima.

- U jednom od istraženih objekata zatečene su u prodaji pomenute čokoladice, nakon čega je svih 33 komada povučeno -navodi se u saopštenju FUZIP-a, prenosu Hercegovina.info.

Dodali su da još nisu dobili podatke o količinama.

- S obzirom na to da još nismo dobili podatke o količinama spornog proizvoda povučenog sa tržišta od strane uvoznika, Federalna inspekcija za hranu će predizeti sve zakonske mere protiv odgovornih osoba, te o svemu obavestiti inspekciju i Agenciju za sigurnost hrane BiH - dodaje se u saoštenju FUZIP-a.

Podsetimo, ekipa Telegrafa kontaktirala je nedavno kompaniju Mondelez, kako bismo proverili da li će ova odluka uticati i na naše tržište.

- Sigurnost naših potrošača i kvalitet naših proizvoda su, kao i uvek, naš najveći prioritet. Zbog toga smo, kao meru predostrožnosti, započeli povlačenje našeg proizvoda Milka Oreo Bar (37g) sa tržišta Hrvatske zbog mogućeg prisustva malog komada plastike u određenoj seriji proizvoda. Ovaj slučaj odnosi se isključivo na proizvod Milka Oreo Bar (37g), s rokom upotrebe 18.8.2024, LOT brojem OSK0934652 18:28 01 i BAR kodom 7622210721785 odštampanim na pakovanju. Navedeni proizvod sa ovim konkretnim detaljima nije prisutan na tržištu Srbije - rekli su nam.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>