• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudski spor između guvernera Floride Rona Desantisa i kompanije Dizni neće biti odlučen ovog leta

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dizni tvrdi da su republikanski guverner i njegovi izabranici preuzeli određene funkcije u zabavnom parku Disney world da bi se osvetili kompaniji koja se protivi floridskom zakonu koji su mediji i demonstranti nazvali "Ne govori gej"

  • 0
Guverner Floride Ron Desantis Foto: Profimedia/Zuma Press/Brian Cahn

Sudski spor kompanije Dizni protiv guvernera Floride Rona Desantisa i njegovih službenika nastaviće se novim saslušanjem zakazanim za 25. jul u Orlandu.

Dizni tvrdi da su republikanski guverner i njegovi izabranici preuzeli određene funkcije u zabavnom parku Dizni vrld da bi se osvetili kompaniji koja se protivi floridskom zakonu koji su mediji i demonstranti nazvali "Ne govori gej" (Don’t Say Gay).

Zakon Floride iz 2022. zabranio je časove o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu u ranim razredima škole, a njegov glavni zagovornik je bio Ron Desantis koji je često kritikovao firmu Dizni, prenosi AP.

Kompanija Dizni je pokrenula tužbu protiv Rona Desantisa i njegovih službenika tvrdeći da je ta grupa ljudi izvršila političku odmazdu i time narušila pravo na slobodu govora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: On je dokaz da prinčevi ne žive samo u bajkama: Mali dečak, a veliki džentlmen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>