• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Momirović najavio nastavak akcije "Bolja cena": U toku pregovori sa trgvocima i proizvođačima

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nova akcija će se nadovezati na prethodnu "Bolja cena" - još više proizvoda, još atraktivnije cene, najavljuje se

  • 2
bolja cena Foto: Đ.K.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović najavio je novu akciju "Bolja cena". Kako je istakao u gostovanju na Javnom servisu, u toku su pregovori sa trgovcima, proizvođačima, dobavljačima...

"Biće ubačeni još neki vrlo važni proizvodi", poručio je ministar.

- Mi smo prošle godine imali inflaciju od skoro 16,5 odsto. Ta inflacija je direktna posledica rata na istoku Evrope. Sproveli smo ovu akciju, koju su, mogu slobodno danas da kažem, kopirale praktično sve zemlje u regionu. Oborili smo inflaciju na 5,5 odsto - pojasnio je Momirović.

Nova akcija će se nadovezati na prethodnu "Bolja cena" - još više proizvoda, još atraktivnije cene, najavljuje.

- Da izađemo u susret potrebama ljudi, kao i kod prava potrošača, bavimo se konkretnim stvarima, bavimo se čovekom - dodaje Momirović.

Koje namirnice bi mogle da pojeftine?

Kada je reč o akciji "Bolja cena", tu je bilo 36 grupa proizvoda i to nisu bili bilo kakvi proizvodi.

- To su proizvodi koje kupuje svaki građanin naše zemlje, od mleka, jogurta, pelena, sredstava za higijenu. Očekujemo da ćemo ubaciti još neke vrlo važne proizvode, pregovaramo sa trgovcima, proizvođačima, dobavljačima. To je jedan kompleksan niz -  ističe ministar.

- Napravili smo veliki rezultat. Oborili smo inflaciju zajedničkim aktivnostima Vlade Srbije i Narodne banke. Nećemo se zaustaviti dok inflacija ne padne ispod 3 odsto - zaključio je Momirović.

Obaranje inflacije

Republički zavod za statistiku kaže da je akcija "Bolja cena" učestvovala u obaranju inflacije sa 16,5 odsto, podseća ministar.

"Akcija je značajno doprinela obaranju cena i mi moramo u novim okolnostima da donesemo jednu novu adekvatnu meru. Pratimo šta se događa na tržištu, uočavamo neke dobre trendove i neke ne tako dobre i izaći ćemo sa novom akcijom“, objašnjava Momirović.

Nova akcija će se nadovezati na prethodnu "Bolja cena" - još više proizvoda, još atraktivnije cene, najavljuje.

O zabrani srpske robe na KiM

Devet meseci je prošlo od zabrane za srpsku robu na Kosovu i Metohiji. Ministar Momirović kaže da je to, blago rečeno, politička odluka.

- Uložili smo veliki napor da sprovedemo inicijativu Otvoreni Balkan. Mi smo u CEFTA sporazumu više od 15 godina. Osnovni smisao EU je slobodan promet ljudi i robe. A Priština je krenula nekim potpuno drugim putem. Ja sam pisao svim ministrima trgovine EU, svim ministrima u regionu, SAD. Svi to osuđuju. Nažalost, mi vidimo na terenu jedan pokušaj paralelne albanske vlade da protera naše građane. Ovo je samo jedan od segmenata te politike - kaže Momirović.

- Naš osnovni cilj je zaštita interesa naših građana, kako na Kosovu i Metohiji, tako i u regionu. Ja mislim da ćemo mi s našim ljudima na KiM uspeti da dobijemo ovu bitku. Vratiće se srpski proizvodi, vratiće se ekonomija, vratiće se naša preduzeća na to tržište - dodao je ministar, ističući da su Srbi i Albanci prinuđeni da kupuju skuplju robu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Činjat

    15. mart 2024 | 22:46

    A da malo obidjes prodavnice po evropi i onda narodu objasnis zasto su isti a ne slicni proizvodi barem 30% jeftiniji u Francuskoj, Austriji, Madjarskoj. Evo ti Lidl. Odes na lidl.fr ili lidl.at ili lidl.de pa se uveris i sam...

  • Слађана Точиловац Шаљић

    15. mart 2024 | 10:57

    Браво.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>