• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grenel: U projekat ''Generalštab'' biće uloženo milijardu dolara

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće izgrađeni poslovni prostor, stanovi i hotel sa pet zvezdica

  • 1
Generalštab Foto: Shutterstock/Tooykrub

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je danas da će projekat preuređenja zgrade bivšeg Generalštaba Vojske SRJ ''pretvoriti simbol sukoba u most prijateljstva i obnove''.

On je za Blic naveo da je je reč o "projektu svetske klase" američkih i međunarodnih investitora vrednom milijardu dolara.

"U pitanju su poslovni prostor, stanovi i hotel sa pet zvezdica. Napravili smo most koji će obeležiti prvobitnog arhitektu projekta i simboliku prijateljstva sa Zapadom. Memorijalni kompleks će se graditi kroz konkurs. Zatražićemo od pojedinaca da dostave predloge za spomen-obeležje. To će biti način da se gleda u budućnost i izgradi most prijateljstva i obnove", poručio je Grenel.

Na pitanje o datumu početka izgradnje, rekao je da to zavisi od konačnih dozvola.

"A onda se nadamo u naredne dve godine. Dakle, poslovni i javni prostor, stanovi, hotel i memorijalni centar", naveo je Grenel.

Istakao je Beograd danas jedan od najuzbudljivijih i najživljih gradova na svetu.

"Ovo je prilika da američki investitori preurede bivši Generalštab Vlade Jugoslavije i simbolizuje ogroman napredak koji je učinjen u zalečenju rana iz prošlosti. Ovaj projekat pretvoriće simbol prethodnog sukoba u most prijateljstva i obnove", rekao je Grenel.

Ukoliko investitori budu dobili konačne dozvole, objekat bi trebalo da bude izgrađen na mestu zgrade Generalštaba koja je bombardovana u NATO bobradovanju SRJ 1999. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Trampov specijalni izaslanik: Takse moraju biti ukinute, povlačenje priznanja zaustavljeno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OskarV

    16. mart 2024 | 13:27

    Ovo se znalo još 2012 kada je došao Rudi Đulijani, Trampov prijatelj.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>