• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pristupna saobraćajnica od auto-puta do aerodroma "Nikola Tesla" postaje državni put

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić je u izjavi za Tanjug rekao da je Ministarstvo upoznato sa slučajem izgradnje divljeg parkinga na putu koji vodi od auto-puta Beograd - Šid do aerodroma Nikola Tesla

  • 0
Goran Vesić Foto: Marko Jovanović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas za Tanjug da je Vlada Srbije na njegov predlog izmenila Uredbu o kategorizaciji puteva i da je pristupna saobraćajnica od auto-puta prema aerodromu Nikola Tesla u Beogradu postala državni put koji je u nadležnosti Ministarstva i Puteva Srbije.

Vesić je u izjavi za Tanjug rekao da je Ministarstvo upoznato sa slučajem izgradnje divljeg parkinga na putu koji vodi od auto-puta Beograd - Šid do aerodroma Nikola Tesla, kao i da je probijena zaštitne ograde kako bi se obezbedio ulaz i izlaz sa tog divljeg parkinga.

- Oni koji su to uradili probijanjem ograde su izvršili krivično delo i ugrozili bezbednost učesnika u saobraćaju. Zaštitna ograda nije mogla da bude uklonjena bez podrške onih koji rade u državnim službama, to je jasno, a oni su ti koji bi to trebalo da spreče - rekao je Vesić.

Vesić naglašava da se saobraćajnica koja vodi od auto-puta do aerodroma nalazi u nadležnosti grada Beograda.

Dodaje da je ministarstvo bilo prinuđeno da reaguje u povodom ovog slučaja, jer nadležni upravljač puta, nije reagovao i ograda nije vraćena, pa je samim tim bila ugrožena bezbednost učesnika u saobraćaju.

Vesić kaže i da je bilo važno reagovati i zbog toga što vodi do najvećeg medjunarodnog aerodroma u Srbiji.

Ministar ističe da će, kada naredne nedelje Uredbe stupi na snagu, naložiti vraćanje zaštitne ograde i podnošenje krivičnih prijava protiv svih onih koju su učestvovali u uklanjanju ogrode, ugrozili bezbednost saobraćaja i uništili državnu imovinu.

- I ostale saobraćajnice oko aerodroma uskoro će postati državne, zaštitne ograde će biti postavljene da bi se predupredilo nelegalno uključenje i sa drugih divljih parkirališta - rekao je Vesić.

Ministar dodaje da počinje i izgradnja pruge od Zemun Polja ka aerodromu, a procene ukazuju da će se na taj način od aerodroma ka Beogradu prevoziti više od 50 odsto putnika.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>