• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otvoren novi konkurs u Srbiji: Velika mogućnost za mnoga preduzeća, a evo koji je rok prijave

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Konkursom će biti obuhvaćene četiri osnovne kategorije: Strategija, Inovacije, Obrazovni program i Lider u održivom razvoju

  • 0
Srbija, zastava Foto:Pixabay

U Srbiji je danas pokrenut veliki konkurs kompanije PwC pod nazivom "ESG Lideri", sa ciljem da se promoviše inovativnost i ekološka osvešćenost među mikro, malim i srednjim preduzećima, velikim kompanijama, organizacijama i pojedincima, saopštila je ta kompanija.

U saopštenju povodom početka konkursa piše da ovaj, kako naglašavaju, jedinstveni takmičarski program pruža priliku mikro, malim i srednjim preduzećima, velikim kompanijama, organizacijama i pojedincima da se istaknu kao inovativni lideri koji aktivno rade na projektima zelene tranzicije.

Konkurs će biti otvoren do 22. aprila, a sve zainteresovane strane koje su registrovane u Srbiji mogu da se prijave u jednoj od kategorija putem zvaničnog sajta konkursa www.pwc.rs/sr/esg-lideri .

- U poslovnom svetu, sve veći značaj se pridaje ESG standardima koji se tiču zaštite životne sredine, održivih socijalnih politika i odgovornog upravljanja. Kompanije širom sveta prepoznaju tu važnost i aktivno ih implementiraju u svoje poslovanje. U skladu sa tim, i u Srbiji je pokrenut veliki konkurs. Ova inicijativa predstavlja važan korak ka ostvarenju održivih rezultata koji štite životnu sredinu i unapređuju društvo - navodi se u saopštenju.

Kažu da očekuju zanimljive ideje i inspirativne projekte koje će učesnici predstaviti.

-Kao kompanija, verujemo da je sada pravo vreme da postavimo visoke ciljeve zajedno sa svim učesnicima kako bismo povećali svest o značaju ESG standarda i njihovoj primeni u poslovanju - poručila je menadžerka za ESG oblasti u kompaniji PwC Srbija Teodora Pasulj.

Konkursom će biti obuhvaćene četiri osnovne kategorije: Strategija, Inovacije, Obrazovni program i Lider u održivom razvoju, a udruženja, fondacije i organizacije od opšteg interesa mogu se prijaviti samo u kategoriji "Obrazovni program", dok samo fizička lica mogu da konkurišu u kategoriji "Lider u održivom razvoju".

Navodi se da je učešće na konkursu besplatno, a prijave će biti ocenjene od strane nezavisnog i nepristranog stručnog žirija koji se sastoji od, kako kažu, eksperata iz obuhvaćenih oblasti, a rezultati konkursa biće objavljeni krajem maja na svečanoj ceremoniji.

- ESG Lideri nagrada predstavlja važan korak ka ostvarenju vizije održivih rezultata koji štite životnu sredinu i unapređuju društvo, za učesnike koji je dobiju. Pored toga, njihov trud će biti javno priznat i nagrađen, što dodatno potvrđuje njihovu posvećenost ESG principima i praksama. Učešće u konkursu ne donosi samo priznanje, već i priliku da se podeli inspirativna priča koja može motivisati druge da krenu istim putem odgovornog poslovanja - zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>