• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka energetike danas prisustvuje potpisivanju ugovora o finansijskom aranžmanu za vetropark Pupin

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takođe će biti analiziran put od početka izgradnje vetroparka, sagledano trenutno stanje, a deo će biti posvećen i razmatranju narednih koraka.

  • 0
Vetrenjača vetrenjače Wind turbine Foto: Shutterstock

Set ugovora za finalizaciju finansijskog aranžmana za izgradnju Vetroparka "Pupin" sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj biće potpisan danas u Beogradu, u prisustvu ministarke energetike Dubravke Đedović Handanović.

Ugovori će biti potpisani u beogradskom hotelu "Hajat", najavila je Erste banka koja će, takođe, potpisati ugovor.

Prisustvovaće i generalni direktor kompanije Enlight Renewable Energy za Evropu Marko Lipošćak, predsednik Upravnog odbora kompanije Enlight Renewable Energy (putem video poruke) Yair Seroussi, član Izvršnog odbora Erste Banke Srbija Nikola Stamenković.

Obratiće se i regionalni direktor za Zapadni Balkan u Evropskoj banci za obnovu i razvoj Mateo Kolanđeli, v.d. generalnog direktora EPS-a Dušan Živković, kao i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan.

Tokom svečanosti biće potpisani sledeći ugovori u vezi sa izgradnjom novog vetroparka: Ugovor o otkupu električne energije i preuzimanju balansne odgovornosti između kompanija Enlight Renewable Energy i EPS-a, Ugovor o kreditiranju između kompanije Enlight Renewable Energy, EBRD-ja i Erste Banke, Ugovor o stupanju u projekat između kompanije Enlight Renewable Energy, EBRD-ja, Erste Banke i EPS-a.

Osim toga, biće analiziran put od početka izgradnje vetroparka, sagledano trenutno stanje, a deo će biti posvećen i razmatranju narednih koraka.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>