• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nov način kontrole radnika? Veštačka inteligencija navodno meri minute koje provodite van radnog mesta

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovaj video gledaćemo kao na stvar "fikcije" dok se ne dokaže suprotno

  • 2

Ideja o kamerama u kancelarijama teško je pala mnogima, a sa ekspanzijom veštačke inteligencije, čini se da će se taj scenario, sada već godinama kasnije, ponoviti. Tako ovih dana na društvenim mrežama kruži snimak koji pokazuje način na koji navodno jedna kineska kompanija koristi AI u svom poslovanju.

Da li je reč o futurističkoj ideji ili o stvarnom sistemu koji već postoji, nismo uspeli da utvrdimo. Stoga, na ovaj video gledaćemo kao na stvar "fikcije" dok se ne dokaže suprotno, a da li bi baš ovako mogli poslodavci da primenjuju veštačku inteligenciju, na vremenu je da pokaže...

Na snimku se vidi kancelarija i par radnika u njoj, a svaki je obeležen zelenim okvirom dok sedi za svojim radnim mestom. Onog momenta kada radnik ustane sa stolice, pravougaonici se menjaju u crvenu boju, a navodno "otkucavaju" sekunde i minuti koji provode van radnog mesta.

Kada se osoba opet vrati za svoje mesto, okvir se menja u zelenu boju. Da li mislite da bi ovako nešto moglo da zaživi i da li je ovo novi način da poslodavci kontrolišu svoje radnike?

Svakako, nije razlog zbog čega je stvorena veštačka inteligencija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mojsije

    31. mart 2024 | 15:41

    Samo će lud čovek dozvoliti da padne u ropstvo ! Svi kolektivno da napuste poslodavca pa nek svog tatu i mamu uokviruje u crvene i zelene ramove,nek mu veštačka intel. radi posao , "ona" ne mora u toalet i da se čuje sa decom !

  • Paja

    6. april 2024 | 20:12

    "Niko ne može tako malo da me plati koliko malo ja mogu da radim". Što više radno mesto liči na zatvor, to više se zaposleni ponašaju kao zatvorenici. Nema kreativnosti i koristi od robovskog rada.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>