• 5

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pljeskavica na Adi skočila na 1150 dinara! Pogledajte cene, salate kao da su od zlata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cena salate kao da je od zlata

  • 5
Ada Ciganlija meni Foto: Nikola Tomić, Twitter/@islandjanin

Proleće je počelo i sve više je lepih i toplih dana što znači da sve više Beograđana posećuje "beogradsko more" Adu Ciganliju i to posebno vikendom. Pored šetnje, vožnje bicikla ili rolera, posetioci vreme na Adi provode i u kafićima i restoranima.

Jedan korisnik društvene mreže X objavio je na svom profilu fotografiju menija, na kome, pod delom Meni Dana stoji i cena ćevapa. Za ćevape, što je u ovom restoranu 200 gr mesa potrebano je odvojiti 1,150 dinara.

Na meniju se ne navodi koliko ćevapa se dobije i koji prilozi idu uz ovaj papreno skup obrok.

- Ovo je čist bezobrazluk- napisao je korisnik društvene mreže ispod slike koju je objavio.

Ada Ciganlija meni Foto: Twitter/@islandjanin

Neverovatnu cenu od 1,150 dinara ima i pljeskavica od 250 gr kao i obična roštilj kobasica od 200 gr.

Pogledali smo cene ovih jela u nekim od najpopularnijih restorana i lokala u Beogradu. U veoma popularnom restoranu koji ima lokacije u skoro svakom glavnom gradu bivše Jugoslavije, pet ćevapa, odnosno 125 gr mesa, košta 400 dinara. Deset ćevapa ili 250 gr mesa košta 710 dinara. Obična pljeskavica od 230 gr košta 610 dinara.

U drugom, jednako popularnom restoranu sa više lokacija u Beogradu, 5 ćevapa, odnosno 180 gr mesa, košta 460 dinara, kobasica od 200 gr 480 dinara  a obična pljeskavica od 180 gr, 440 dinara.

Ada Ciganlija je meso koje Beograđani veoma vole i na kome provode bezbrojne sate uživajući kako u relaksaciji tako i u noćnom provodu.

Ovolike cene jela koja, mada veoma popularna, ne zahtevaju ni dugu pripremu ni mnoštvo skupih sastojaka su skandalozne. Možda će posetioci Ade ovog proleća dva puta razmisliti pre nego što se odluče da pojedu pljeskavicu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • podesen

    31. mart 2024 | 15:51

    Cepi pljesku 20evra,sta te briga,platice i to bez problema.

  • mm

    31. mart 2024 | 14:32

    Trkaju se ko ce da pre i vise podigne cenu, a naravno da nikada ne vracaju cene

  • Pp

    31. mart 2024 | 16:53

    Pa očigledno da narod ima puno para kad sa takvim cenama imaju puno posla... Ne vidim da ih narod bojkotuje i da ne kupuju pljeskavice, iako su takve cene. Ali bitno je pljunuti po Srbiji, po vlasti...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>