• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poziv građanima Niša: Sutra sastanak sa Agencijom za prostorno planiranje o brzoj pruzi

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sastanak će se održati sutra u 12 sati u Oficirskom domu, u Ulici Orlovića Pavla 28a

  • 0
Niš Foto: Shutterstock/Bojan Zivkovic

Grad Niš uputio je poziv svim građanima Gradske opštine Crveni Krst čije se kuće, pomoćne prostorije ili njive nalaze na budućoj trasi brze pruge Niš- Beograd, da prisustvuju sutra sastanku sa predstavnicima Agencije za prostorno planiranje.

- Pozivamo sugrađane iz GO Crveni krst čije se kuće, pomoćne prostorije ili njive nalaze na budućoj trasi brze pruge da prisustvuju sastanku sa predstavnicima Agencije za prostorno planiranje Republike Srbije koji će dati odgovore na sve nedoumice. Poziv se posebno odnosi na žitelje sela Vrtište i Trupale, jer trasa najvećim delom prolazi kroz ta naselja- navodi se u obaveštenju objavljenom na sajtu Grada Niša.

Sastanak će se održati sutra u 12 sati u Oficirskom domu, u Ulici Orlovića Pavla 28a, dodaje se u saopštenju.

Vesić je početkom marta ove godine rekao da će brza pruga Niš - Beograd biti izgrađena do kraja 2028. godine, a da će radovi početi 2025. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije, prilikom obilaska radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge od Niša do Dimitrovgrada, da ćemo sa EU zajedno graditi brzu prugu Beograd-Niš, kao i železničku obilaznicu oko Niša, koja će mnogo značiti za taj grad.

Naglasio je da će, kada bude gotova brza pruga, moći da se stigne za dva sata i 10 minuta od centra Beograda do centra Niša.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>