• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić se sastao sa delegacijom SANU: Razgovarano o priključenju akademije u izradu Zakona o prostornom planu

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Razgovarali smo da SANU i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pripreme međunarodne konkurse za izradu master planova za zaštićene prirodne celine, nacionalne parkove", naveo je Vesić

  • 0
Goran Vesić, SANU Foto: Facebook / Горан Весић

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavio je na Fejsbuku da je imao sastanak sa predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti Zoranom Kneževićem i delegacijom akademije.

"Razgovarali smo da SANU i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pripreme međunarodne konkurse za izradu master planova za zaštićene prirodne celine (nacionalne parkove) koje su posle izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji u nadležnosti ministarstva na čijem sam čelu. Razgovarali smo uključivanju SANU u izradu Zakona o prostornom planu Republike Srbije kako bi se dodatno unapredila predložena rešenja, a jedan od predloga, oko kojih je danas postignuta saglasnost, jeste da se za pojedina prirodna i kulturna dobra predvidi obavezno raspisivanje urbanističko-arhitektonskih konkursa, sve u cilju pronalaženja najboljih, održivih rešenja", naveo je on.

"Zahvalan sam predsedniku SANU na srdačnom prijemu i otvorenom prihvatanju saradnje.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture počastvovano je saradnjom sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti", navodi Vesić.

(Telegraf.rs)

Video: Vesić na potpisivanju ugovora za gradnju "zelenih stanica" na auto-puta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>