• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raspisan konkurs za najbolje srednjoškolce u Srbiji, nagrada do 200.000 dinara

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu

  • 0
Srednjoškolci Foto: Shutterstock/LStockStudio

Fond za mlade talente Srbije raspisao je Konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji  inostranstvu tokom kalendarske 2023. godine. Prijave na konkurs su otvorene do 20. maja.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a svaki kandidat može da bude nagrađen samo jednom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2023. godine.

Kako je saopštilo Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, u zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara.

Priznata takmičenja obuhvaćena Kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete Srbije na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

- Već punih 16 godina, osnovni cilj i misija ovog načina nagrađivanja je pružanje podrške mladim i izuzetnim talentima u najranijim fazama njihovog školovanja, ali i motivacije da nastave da ređaju uspehe kako bi kasnije postali i naši stipendisti- naglašava se u saopštenju.

Dodaje se da se više informacija o uslovima i procesu prijave nalaze u tekstu Konkursa koji se nalazi na sajtu Fonda za mlade talente, koji je u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. bavi se razvojem mladih talenata u Srbiji.

U saopštenju se podseća da je do danas dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>