• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inženjer iz Srbije u 61. godini rešio da se vrati na posao: Konkurisao na 20 oglasa, svi ga ignorišu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova objava na društvenim mrežama privukla je pažnju mnogih

  • 0
Robot protiv čoveka Foto: Shutterstock/Stokkete

Na društvenim mrežama osvanula je ispovest jednog našeg inženjera koji je otkrio da traži posao u 61. godini. Kako je istakao, on se suočava sa ozbiljnim izazovima jer ga još uvek niko nije pozvao na razgovor uprkos brojnim konkursima.

- Da li je kasno za inžinjere u 61. godini starosti? Konkurisao sam na 20 oglasa, ali u roku od tri meseca i niko me još uvek nije pozvao. Ima li neko neku informaciju, koliko je potrebno da se čeka na odgovor? - zapitao se on.

Kako je dalje istakao, on je diplomirani inženjer tehnologije (chemical engineer), a radio je u proizvodnji i razvoju tečnih silikata, građevinskoj hemiji, restauracijama spimenika kulture i slično.

Ipak, u komentarima mnogi su mu poručili da će teško doći do posla, te bi jednostavno trebalo da uživa u tim godinama, ako ima mogućnosti za to. Mnogi su takođe napomenuli da je vreme danas potpuno drugačije nego kada je verovatno završio fakultet i tražio posao, budući da AI danas i te kako utiče na radnu industriju.

Neki su pronašli i brojne oglase, te su mu u komentarima prosledili iste, kako bi mu olakšali potragu za poslom.

Posao Pritnskrin: Facebook/Srbi u Nemačkoj

Slučaj da stariji ljudi koji imaju zavidno znanje i karijeru iza sebe ne mogu naći posao uopšte nije izolovan. Štaviše, postavlja se pitanje zbog čega su čak i oni preko 40 godina diskriminisani u trci za radnim mestom.

Neretko u radnom okruženju može se čuti da neko neće biti zaposlen jer već ima skoro 50 godina.

I njima se ne prašta "starost" niti greška ukoliko je naprave.

Šta vi mislite o ovom?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>