• 39
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Vučić o avio liniji Beograd-Mostar: Nema auta koji može da potroši manje od 104 evra koliko je povratna karta

J. V.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Linija je uspostavljena danas posle 33 godine, povratna karta košta 104 evra, let traje 40 minuta, a avion ima 108 mesta, Er Srbija će leteti tri puta nedeljno

  • 39
Mostar Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Tanjug video

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, posle dolaska u Mostar prvim letom Er Srbije iz Beograda, da veruje da će i sa porodicom lično da koristi novu liniju koja je uspostavljena danas posle 33 godine i da su Beograd i Mostar napravili dobar posao njenim uspostavljanjem.

Dodao je da se raduje i predstojećim sastanicima u Mostaru.

"Mnogo toga bih želeo da vidim, mnogo toga novog da saznam i da naučim i uveren sam da ste napravili dobar posao. Hvala danas na divnom dočeku i mi ćemo to da uzvratimo. Radujem se suretima sa drugim našim partnerima i sa premijerom (Andrej) Plenkovićem. Mene čeka i naš najvažniji partner u prethodnim godinama Miroslav Lajčak. Mogu da mislim kako se on meni raduje, ma koliko i ja njemu. To vam na isto dođe. Ono što sam ja u stanju da kažem, to drugi nisu i neće. Govorim ono što mislim, i znam da on to isto misli. Mi se jedan drugom osmehnemo. Šta mislimo u sebi druga je stvar", rekao je Vučić na konferenciji za novinare na mostarskom aerodromu.

On je rekao da večeras ide na Radobolje i ocenio da će to biti dobro veče.

"Sutra ću ako bude pristojno vreme da odem do Bileće, tamo su imali nekih problema, da pomognemo narodu. Onda se vraćam ovde na Sajam privrede u Mostaru. Hvala svima na dočeku", rekao je on.

Predsednik je u Mostaru započeo dvodnevnu radnu posetu BiH i tom prilikom rekao da će nova direktna linija od Beograda do tog grada, puno značiti za povezivanje dva naroda, kao i poslovnih zajednica.

"Veoma sam srećan zbog ovoga, jer je to od velikog značaja i za Mostar i Beograd, kao i za BiH i Srbiju i za povezivanje svih naših naroda. Običnom narodu da kažem da povratna karta Beograd - Mostar košta 104 evra", rekao je Vučić.

On je istakao da let traje 40 minuta, da avion ima 108 mesta, kao i da će Er Srbija leteti tri puta nedeljno.

Verujemo da će doći trenutak kada će Er Srbija leteti i sedam puta nedeljno, dodao je Vučić.

On je rekao da nema automobila sa kojim može od Beograda do Mostara da se potroši manje od 104 evra, kao i da će avionom građani moći da uštede puno vremena, više od 10 sati.

Vučić je rekao da će nova linija povećati kontakte poslovne zajednice i da će biti sve više biznis partnera iz Beograda u Mostaru i obrnuto.

"Zadovoljan sam što ćemo prisustovati još jednom sajmu privrede u Mostaru", rekao je Vučić i naglasio da je to izuzetno važan događaj.

Čestitam našim prijateljima što tu tradiciju održavaju, poručio je Vučić.

"Siguran sam da će ova linija napraviti ogroman uspeh"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Mostaru da je siguran da će linija Mostar Beograd napraviti ogroman uspeh.

Podsetio je da mnoge stvari, kao i ova avio linija, počinju od malih stvari, kao što je Er Srbija pre 10 godina počela običnom najavom, na koju su, kako je dodao, mnogi gledali bez naklonosti, govoreći da time samo ukidamo JAT, a da danas ta ista Er Srbija ima cilj da u 2024. godini preveze pet miliona putnika i da samo u Beograd dođe 10 miliona.

U prošloj godini Er Srbija je prevezla 4,2 miliona putnika, podsetio je Vučić na međunarodnom aerodromu Mostar gde je održao konferenciju za novinare zajedno sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Bojanom Krišto.

"Krenulo je mnogo drugačije, sa minimalnim očekivanjima, ili nikakvim", rekao je Vučić i zahvalio partnerima što su imali dovoljno vizije i što su znali šta ta avio linija znači za Mostar, ceo Hercegovačko-neretvanski kanton, BiH kao i Beogad i čitavu Srbiju.

"Unapred mogu da vam kažem da sam siguran da će ova linija da napravi ogroman uspeh, hvala na angažmanu, hvala na tome što ste imali viziju, što ste dovoljno mudrost imali da znate koliko to znači za Mostar, za BiH, za Beograd i za Srbiju", rekao je Vučić.

Vučić je pozvao sve građane Srbije da avionom posete porodicu i familiju u istočnoj Hercegovini, u Trebinju, Nevesinju, opštini Berković, ali i BiH, da upoznaju dolinu Neretve, Jablanicu, Čapljinu, Ljubuški, Konjic, Posušje, sve gore do Livna i Duvna - Tomislav Grada.

"U svakom slučaju verujem da je to izuzetna prilika, ne samo za turizam, već i za mnogo više posla koje ćemo da napravimo. Ponosan sam na činjenicu da smo ovaj dogovor napravili pre nekoliko meseci i da smo dogovori, rokove poštovali", kazao je on.

Domaćinima je zahvalio na izuzetnom gostoprimstvu, posebno Draganu Čoviću.

"Hvala na svemu, hvala na gostoprimstvu, hvala na tome što se ovde osećamo kao kod svoje kuće, kao što i tebi Bojana i svim drugim našim gostima želimo da se kad god dođete u Beograd, Novi Sad, bilo koji drugi grad u Srbiji, osećate kao kod svoje kuće", rekao je Vučić i naglasio da veruje i da će i lično sa porodicom koristiti ovu liniju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasa

    15. april 2024 | 17:54

    Velika je stvar što avion saobraća posle 33 godine

  • Goran

    15. april 2024 | 18:10

    Vučić je ponovo pokazao da ima viziju i služi interesima svih građana. Uspostavljanje letova između Beograda i Mostara je korak ka povezivanju i olakšava život nama koji putujemo. Ponosni smo na takve poteze!

  • Sofija

    15. april 2024 | 18:10

    Avio linija Beograd-Mostar je naš interes, kao i interes Bosne i Hercegovine. To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>