• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milšped Group uspostavlja direktnu železničku liniju između Kine i Srbije

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milšped Group, vodeća regionalna kompanija u oblasti transporta i logistike, danas je potpisala ugovor o saradnji sa prestižnom kineskom kompanijom Shijiazhuang International Land Port, kada je uz prigodnu svečanost i prisustvo visokih zvaničnika kineske provincije Hebei obeležen dolazak prvog teretnog voza direktno iz Kine u Srbiju

  • 0
Milsped Group i Shijiazhuang International Land Port Foto: Promo/ Saša Knežević

Ovom saradnjom, uspostavljena je direktna linija železničkog transporta između Hebeija i Srbije, što predstavlja značajno poboljšanje u transportnom lancu. Umesto prethodne rute preko Evrope, sada će teretni vozovi imati direktnu liniju između ova dva regiona, što će omogućiti brži i efikasniji prevoz robe.

-Intermodalni transport i železnica imaju ključnu ulogu u našoj strategiji, ne samo zbog njihove ekonomske efikasnosti, već i zbog smanjenja ekološkog uticaja. Kroz ovaj inovativni pristup, Milšped Group nastavlja da postavlja standarde u logističkoj industriji, omogućavajući brži, pouzdaniji i ekološki prihvatljiv transport robe između Kine i Srbije - izjavio je Nebojša Krivokuća, generalni direktor Milšped Group.

Imajući u vidu rastući značaj železničkog transporta, posebno u kontekstu trgovine sa Kinom, s obzirom na trenutne izazove kao što su tranzitno vreme i kriza izazvana sukobom na Crvenom moru, Milšped Group još jednom potvrđuje svoju posvećenost razvoju ovog vida transporta kao ključnog segmenta efikasnog i održivog lanca snabdevanja.

Podsetimo, Milšped Group je u okviru svoje kompanije članice M BOX terminal prošle godine pokrenuo i potpuno novu intermodalnu konekciju Srbije, Niš – Wells – Niš, koja omogućava klijentima transport i pristup robe tržištu Zapadne i Centralne Evrope.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>