• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američki studenti u haosu: Zbog kredita sve kasnije prave porodicu, kupuju nekretninu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devet od deset akademskih građana koji su pozajmili najmanje 60.000 dolara na studentske kredite kažu da su odložili jedan ili više važnih životnih događaja

  • 0
Studentski kredit Foto: Shutterstock

Američki studenti ne mogu da se izbore sa finansijskim obavezama koje su preuzeli kroz studentske kredite! Zaduženje za studentski kredit je uzrokovalo da većina njih odloži važne životne događaje kao što su kupovina kuće ili venčanje, otkrila je nedavna studija koju su sproveli fondacija Lumina i institut Galup.

Rezultati su poražavajući: 71% svih trenutno upisanih studenata ili prethodno upisanih studenata kažu da su odložili bar jedan važan životni događaj zbog svojih studentskih kredita.

Studija je otkrila da među ranije upisanim studentima, 35% kaže da su im krediti sprečili upisivanje na postdiplomske studije, piše USA Today.

Čak 29 odsto anketiranih odložilo je kupovinu kuće (nekretnine), dok su kupovina automobila, odlazak iz roditeljskog doma i pokretanje sopstvenog posla tek koji promil iza ove odložene odluke.

Čak 15 procenata studenata koji su podigli kredit navodi da su odložili rađanje dece zbog finansijskih obaveza, dok 13% odlaže venčanje, pokazalo je istraživanje.

Muškarci (74%) su, u odnosu na žene (64%), skloniji da donesu odluku o odlaganju nekog od pobrojanih životnih događaja zbog studentskih kredita.

Studija je otkrila da su "zajmoprimci s većim iznosima studentskih kredita mnogo skloniji od onih koji pozajmljuju manje iznose da kažu da su odložili kupovinu kuće, kupovinu automobila, odlazak iz roditeljskog doma ili neki drugi važan životni događaj."

Devet od deset onih koji su pozajmili najmanje 60.000 dolara na studentske kredite kažu da su odložili jedan ili više važnih životnih događaja. Međutim, čak i relativno skromni iznosi studentskih kredita pokazali su uticaj, budući da 63% onih koji su pozajmili manje od 10.000 dolara kažu da su odložili važne životne događaje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>