• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta je Netfliks dobio blokiranjem deljenja lozinki: Rezultat se broji u milionima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslednjih meseci Netfliks je preduzeo korake da proširi, pa čak i radikalno restrukturira svoje poslovanje u nastojanju da ostvari profit

  • 0
Netflix lozinke Foto: wisely / Shutterstock.com

Prošle godine, Netfliks je rizikovao i primorao korisnike koji dele lozinku da kreiraju sopstvene naloge, i to se na kraju se isplatilo. Dominantni igrač na tržištu striminga je tako dodao više od 9 miliona pretplatnika u prva tri meseca ove godine, dostigavši rekordnih 269,6 miliona pretplatnika.

- Dodao je više pretplatnika nego što su mnogi analitičari, uključujući mene, očekivali. Ovo signalizira da je deljenje lozinke češće nego što se ranije mislilo, jer Netfliks nastavlja da pretvara gledaoce freeloader-a u korisnike koji plaćaju - rekao je viši analitičar eMarketera Ros Benes za CNN.

Iako je povećanje broja pretplatnika nadmašilo procene Volstrita, kompanija je ponovo prijavila pad rasta u odnosu na izveštaj za četvrti kvartal, kada je Netfliks dodao 13 miliona pretplatnika. Netfliks je u četvrtak objavio da planira da prestane da objavljuje kvartalne podatke o pretplatnicima 2025.

Kompanija je takođe prijavila prihod od 9,37 milijardi dolara i zaradu po akciji od 5,28 dolara za prvi kvartal, što je premašilo procene Volstrita, prema FactSet-u.

Međutim, akcije, koje su ove godine bile omiljene na Volstritu, pale su u trgovanju posle radnog vremena.

Analitičari kažu da je veliki deo prethodnog rasta i uspeha kompanije proizašao iz njenog starog, dobro uspostavljenog poslovnog modela. Poslednjih meseci Netfliks je preduzeo korake da proširi, pa čak i radikalno restrukturira svoje poslovanje u nastojanju da ostvari profit.

Dok konkurenti kao što su Disnei+, Hulu, Mak (u vlasništvu CNN-a, Varner Bros. Discoveri) i Peacock rade na privlačenju pretplatnika originalnim programom, Netfliks je nedavno napravio velike poslove u vezi sa sportskim igrama uživo, video igricama i licencnim sadržajima od drugih provajdera dok prelazite sa usluge pretplate bez oglasa na potpuni sistem koji podržava oglase.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>