• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako prekoračite ovaj iznos u Nemačkoj prilikom štednje, možete izgubiti novac - tada osiguranje ne važi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prilikom štednje, neophodno je povesti računa o ovim stvarima

  • 0
novac, pare Foto: Shutterstock/BravissimoS

Podsticaji na štednju postoje od malih nogu, još kada ste za poklon umesto čokolade dobili kasicu prasicu. Ipak, u Nemačkoj postoji ograničenje, odnosno iznos koji nikada ne bi trebalo da premašite, a to je 100.000 evra.

Uglavnom se savetuje da se ušteda svodi na novac na računu, kao i kod kuće "za svaki slučaj", a ako dođe do krađe, novac koji je osiguran će vam se svakako vratiti, bez obzira na cifru, bar je tako većina do sada mislila. Međutim, Nemački mediji izveštavaju da bi građani trebalo da budu oprezni kada je štednja u pitanju, jer novac mogu lako izgubiti, prenosi Fenix.

Naime, ako dođe do prekoračenja iznosa od 100.000 evra, osuguranje može prestati da važi, te ukoliko dođe do pljačke banke, može se nadoknaditi samo deo iznosa, ali nikako ceo.

Šta je rešenje?

Postoji mogućnost da ukoliko posedujete veču količinu novca od 100.000 evra, novac raspodelite u različitim bankama, te ste na taj način osigurani i pokriveni, jer je nemoguće opljačkati sve banke u isto vreme zar ne?

(Telegraf Biznis)

Video: Anđelković o zaposlenima, situaciji na KiM i važnom gostu: Ono što je Pošta nekada bila, više nije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>