• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kupljene seoske kuće sa okućnicom: Od danas šest izbegličkih porodica ima svoju trajnu adresu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju su porodice iz Sombora, a danas su im uručeni ugovori

  • 0
Selo Foto-ilustracija: Pixabay

U Somboru su danas uručeni ugovori za šest izbegličkih porodica, za koje su kupljene seoske kuće sa okućnicom. U tom gradu je u u prošloj godini dodeljeno 17 miliona dinara za zbrinjavanje 178 porodica, kroz budžet Srbije i putem donatorskih sredstava.

Ugovore su porodicama uručili komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Stanisavljević je nakon uručenja ugovora posetila izbegličku porodicu Šašić, koja od danas ima svoju trajnu stambenu adresu, i tom prilikom ih upoznala sa svim pravima koje mogu da ostvare u okviru podrške koju Komesarijat pruža izbegličkim porodicama, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Pomoć i u građevinskom materijalu

Takođe, komesarka i predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić uručili su ugovore o dodeli pomoći u građevinskom materijalu za osam korisničkih porodica na teritoriji ove opštine, a potom i održali sastanak na temu kreiranja plana za dalje zbrinjavanje porodica.

Stanisavljević je ukazala na dugogodišnju uspešnu saradnju Komesarijata i opštine Kula, kroz koju su realizovani brojni ugovori o dodeli pomoći za rešavanje stambenog pitanja, ekonomskog osnaživanja, pomoći u ogrevnom drvetu, paketima hrane i jednokratnim novčanim pomoćima, za izbeglice, interno raseljena lica i povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji.

Prema njenim rečima, Komesarijat je u toku 2023. godine ovoj lokalnoj samoupravi dodelio ukupno 15.880.000 dinara, kojim su obezbeđene 102 porodice izbeglica i interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu.

- Želimo da ohrabrimo gradove i opštine da se uključe u zajedničke projekte koji su namenjeni za pružanje pomoći svim kategorimaja lica koja su u nadležnosti Komesarijata - poručila je ona.

U 2023. godini Komesarijat je pomogao ukupno 8.315 porodica izbeglica i interno raseljenih lica dodelom stambenih jedinica, građevinskog materijala, putem ekonomskog osnaživanja, dodelom paketa hrane, ogreva i jednokratnih novčanih pomoći.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>