• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razbijen lanac proizvodnje i prodaje falsifikovanih proizvoda: Ministarstvo trgovine sprovelo veliku akciju

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je Momirović naveo, zaplenjeni proizvodi su opasni po zdravlje ljudi

  • 0
Tomislav Momirović Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ nr

U Srbiji već neko vreme traje velika akcija suzbijanja plasiranja falsifikovanih proizvoda na naše tržište, zbog čega je sprovedena velika akcija gde su tržišni inspektori Ministarstva trgovine otkrili brojne fafalsifikate. Kako se u saopštenju to Ministarstva navodi, u pitanju su falsifikati kućne hemije deterdženata i šampona marke "Procter&Gamble", kao i falsifikovanog keksa "Plazma".

Ovom akcijom sprečena je upotreba krivotvorenih proizvoda i ujedno izbegnuta potencijalna opasnost po zdravlje naših građana, izjavio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović.

- U dobro planiranoj i koordinisanoj akciji sa pripadnicima MUP-a i Osnovnog tužilaštva iz Novog Sada, izvršen je inspekcijski nadzor i ulazak inspektora u ilegalnu proizvodnju na više lokaliteta u Novom Sadu i Beogradu. Tom prilikom zatečena je i oduzeta velika količina krivotvorenih proizvoda, među kojima je 2.021 konditorski proizvod, 205 proizvoda kućne hemije među kojima su deterdženti za sudove, deterdženti za veš i sredstva za ličnu higijenu, preko 11.000 ambalaža za konditorske proizvode i kućnu hemiju, 26 buradi od po 120l sirovina za pravljenje tečnog deterdženta za sudove i veš, ogroman broj deklaracija, nalepnica i bar kodova pripremljenih za lepljenje na ambalažu i stavljanje u promet - rekao je ministar Momirović.

Momirović je dodao da je u toku inspekcijski nadzor u Beogradu, a koji se odnosi na kontrolu štamparije koja je pravila ambalaže za krivotvorene konditorske proizvode, pri čemu su pripadnici MUP-a oduzeli laptop, računar i mobilni telefon.

- Sva roba je bila namenjena daljoj prodaji na pijacama, a iza svega je stajala dobro organizovana grupa sa područja Novog Sada - dodao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>