• 7

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić je rekao da je Er Srbija u aprilu ove godine prevezla 303.189 putnika

  • 7
Potpisivanje ugovora između Gorana Vesića i kineske kompanije Foto: Marko Jovanović

Ministar građevinarstva, saobraća i infrastrukture Goran Vesić istakao je da je Er Srbija dobila dozvole kineskih vazduhoplovnih vlasti kojima se potvrđuje pravo letenja između Beograda i Šangaja dva puta nedeljno, a između Beorada i Gvandžo tri puta nedeljno, sa periodom važenja dozvola od tri godine

- Direktne letove za Šangaj i Gvandžo, Er Srbija će biti u mogućnosti da započne nakon uvođenja novih širokotrupnih aviona u svoju flotu. Er Srbija je u procesu dodavanja dva aviona tipa A330 i očekuje da će prvi avion stići krajem jula ili početkom avgusta ove godine i nakon završenih svih neophodnih procedura uvođenja u flotu, što se očekuje da će biti u septembru ili oktobru ove godine, avion će moći da bude raspoređen na nove direktne linije ka Kini, sa planom da to bude jedan let nedeljno za Šangaj i jedan let nedeljno za Gvandžo - izjavio je ministar građevinarstva, saobraća i infrastrukture Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

Vesić je rekao da je Er Srbija u aprilu ove godine prevezla 303.189 putnika što je najbolji aprilski rezultat ove kompanije od osnivanja.

- U odnosu na isti mesec 2023. godine prevezli smo u aprilu sedam odsto više putnika a sa srpskih aerodroma realizovali smo 3.271 let. Do sada je Er Srbijom u 2024. godini letelo više od milion putnika i imamo trend povećanja putnika u odnosu na prošlu godinu u svakom od prva četiri meseca ove godine - poručio je ministar Vesić. On je rekao da su najpopularnije destinacije Er Srbije u zapadnoj Evropi Pariz, Cirih, Milano, London, Rim i Amsterdam dok su u regionu to Podgorica i Tivat. U široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi si bili do Istanbula, Atine, Barselone i Larnake.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    8. maj 2024 | 08:04

    Zaista velika cast je imati ovakvog prijatelja kao sto je Kina, istorijska poseta i veliki sporazumi koji ce biti potpisani

  • Ana

    8. maj 2024 | 08:03

    Srbija zasluzuje nove investicije,kao i njeni gradjani.

  • Keti

    8. maj 2024 | 08:02

    Srpska privreda je procvetala otkako kineske kompanije ulazu kod nas

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>