• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Građevinski preduzetnik prevario ljude za 445.000 evra, pa nestao: Kupci platili stanove i dobili "maglu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Imao sam raskošan način života", rekao je optuženi

  • 0
novac, pare Foto: Shutterstock/BravissimoS

Građevinski preduzetnik Holger F. (49) priznao je pred sudom u Drezdenu da se loše poneo prema ljudima koji su mu verovali, te da je "prokockao" njihovo poverenje.

- Kada gledam unazad, moram da kažem da sam se prema ljudima ponašao više nego loše -rekao je građevinski inženjer, koji je više voleo da ulaže u svoje kakadue nego u imanja svojih klijenata.

Kako je saopšteno, Holger je bio generalni izvođač radova na izgradnji porodične kuće i dve dvojne kuće. Takođe je dobio zadatak da obnovi zgradu. Do sada, uobičajeno.

Ipak, upravnik građevine je tražio avans za materijal, gde je obračunavao rad, te isti naplatio 455.000 evra. Osim što se na zemljištu malo ili nikad nije gradilo, on je čak i obmanuo banke lažnim izveštajima o stanju izgradnje.

- Novac je otišao za privatne stvari. Imao sam raskošan način života - rekao je on.

Graditelji su postali nestrpljivi i postavljali su pitanja, ali ništa nije bilo od pomoći. Naime, na ribnjaku na porodičnom imanju Holgera, gde je započeta izgradnja volijere za kakadue i papagaje, stolar je naplatio čak preko 50.000 evra!

Holger je tamo pozvao sumnjive graditelje:

- Pokušao sam da ih namamim ambijentom na bari - priznao je, prenosi Tag24.de.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>