• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Produženo ograničenje visine cena osnovnih životnih namirnica: Vekna hleba maksimalno 54 dinara

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada je donela odluku i o interventnoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima koji hleb prave od ove vrste brašna

  • 0
Supermarket, prodavnica, hrana, potrošačka korpa kupovina dinari pare novac Foto: Shutterstock, A. Nalbantjan

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se propisuje maksimalna maloprodajna cena u iznosu od 54 dinara, odnosno proizvođačka cena od 46,31 dinar.

Vlada je donela odluku i o interventnoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima koji hleb prave od ove vrste brašna, kako bi se dodatno ublažile negativne posledice na proizvođače.

Na sednici je usvojena i izmenjena Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica koja se donosi u cilju zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena roba koje su izuzetno važne za snadbevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

Kada su u pitanju potrošači, s obzirom na to da je Uredba kojom su ograničene cene proizvoda na snazi, ove izmene neće uticati na povećanje troškova lične potrošnje, stoji u obeveštenju na sajtu Vlade Republike Srbije.

(Telegraf Biznis)

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>